Somalia: 512 morți în atentatul de pe 14 octombrie de la Mogadishu (nou bilanț)

Somalia: 512 morți în atentatul de pe 14 octombrie de la Mogadishu (nou bilanț)

Atentatul cu camion-capcană produs în capitala somaleză Mogadishu la 14 octombrie, cel mai grav din istoria țării, s-a soldat cu 512 morți, a anunțat sâmbătă comitetul pentru operațiunile de urgență, instituit în urma atentatului, transmite AFP.

Numărul celor afectați de atentat este de '869, dintre care 512 decedați și 295 răniți. Despre alte 70 de persoane nu știm dacă au murit sau sunt date dispărute', a declarat Abdulahi Mohamed Shirwac, președintele comitetului.

Precedentul bilanț, de la sfârșitul lunii octombrie, indica 358 de morți.

Atentatul nu a fost revendicat, dar autoritățile nu au nicio îndoială că în spatele lui se află gruparea islamistă shebab.

Militanții islamiști shebab, afiliați Al-Qaida, controlează încă vaste zone rurale din Somalia și întreprind frecvent atacuri mai ales asupra unor hoteluri și restaurante din capitală.

Armata SUA și-a intensificat operațiunile în Somalia în ultimele săptămâni, efectuând aproape zilnic atacuri cu drone împotriva islamiștilor locali, shebab și membri ai Statului Islamic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”