SONDAJ 42% dintre români cred că Rusia va invada Ucraina/Încredere mai mare în premierul Ciucă decât în președintele Iohannis

SONDAJ 42% dintre români cred că Rusia va invada Ucraina/Încredere mai mare în premierul Ciucă decât în președintele Iohannis

Un sondaj Avangarde care a măsurat percepții publice asupra situației din Ucraina, la comanda G4Media.ro , arată că 42% dintre respondenți cred că Rusia va invada Ucraina, doar 29% fiind de părere că invazia nu va avea loc. 64% dintre respondenți văd Rusia drept o amenințare pentru România, în timp ce majoritatea respondenților (56%) susțin amplasarea de trupe suplimentare ale NATO în Europa de Est, doar 18% respingând această mutare.

Sondajul arată că românii au încredere mai mare în premierul Nicolae Ciucă decât în președintele Klaus Iohannis când sunt întrebați despre gestionarea unei crize generate de o eventuală invazie a Rusiei.

Sondajul a fost realizat de centrul Avangarde în perioada: 21 – 23 ianuarie 2022, în contextul tensiunilor crescânde de la granița Ucrainei, unde Rusia a masat peste 100.000 de soldați. Kremlinul a cerut NATO să își retragă trupele din România și Bulgaria și să se angajeze că nu se va extinde în estul Europei.

Citește sondajul integral pe G4Media.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...