Sondaj Avangarde: Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă

Sondaj Avangarde: Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă

Un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD, consultat de G4Media, îl anunță pe Nicușor Dan pe primul loc în opțiunile electoratului, cu 31%, dacă alegerile pentru Primăria București ar avea loc duminica viitoare. Pe locul doi este situat fostul primar general Gabriela Firea (candidatul PSD), cu 24%, iar Cristian Popescu Piedone a căzut de pe primul loc pe locul trei, cu 20%. Acesta este urmat de Sebastian Burduja, cu 15%, și de candidatul partidului extremist AUR, Mihai Enache, care încheie clasamentul cu 7%.

  • Sondajul a fost făcut în București, pe un eșantion de 1150 de persoane, iar datele au fost culese door-to-door (pe teren), în perioada 24 – 27 aprilie. La un nivel de 95% încredere, marja de eroare din sondaj este de +/- 2,9%, conform informațiilor din sondajul Avangarde.

În privința Consiliului General, cel mai mare procent l-ar câștiga PSD – 31%, urmat de Alianța Dreptei Unite (USR, PMP, Forța Dreptei) cu 25% și PNL – 20%.

PUSL, partidul fostului turnător la Securitate Dan Voiculescu (fondatorul Antenelor), din partea căruia candidează Piedone la Primăria București, ar obține 10%, iar partidele extremiste AUR și SOS ar obține 9%, respectiv 2%. REPER, partidul fondat de Dacian Cioloș și rupt din USR, apare cu 1%.

În ce privește alegerile europarlamentare, alianța PSD-PNL ar obține 50%, urmată de alianța de opoziție ADU cu 26%, AUR – 11%, PUSL – 9%, SOS – 2% și REPER – 1%.

La întrebarea Credeți că decizia alianței PSD-PNL de a-l schimba pe candidatul comun, Cătălin Cîrstoiu, a fost o decizie… ? 58% din cei care a răspuns la sondaj spun că a fost o decizie bună, 18% că a fost o decizie greșită, iar 24% nu știu sau n-au răspuns.

Sondajul mai arată că 36% din bucureșteni sunt nemulțumiți sau foarte nemulțumiți de cum arată lucrurile în Capitală, 22% sunt neutri, iar 42% sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990