Sondaj CSCI: Steaua București - cea mai simpatizată echipă de fotbal din România

Steaua București este cea mai simpatizată echipă de fotbal din România, un român din doi fiind susținător al echipei bucureștene, se arată într-un sondaj realizat de CSCI la începutul lunii februarie.

Potrivit sursei citate, Steaua este preferata suporterilor români, indiferent de mediul de rezidență al acestora, de vârstă, sex sau de simpatiile politice. În procente, Steaua este preferată de 49% dintre români, fiind urmată în acest top de Dinamo cu 11%, CFR Cluj și Universitatea Craiova cu câte 6%, Rapid București — 3%, Astra Giurgiu — 3%, altă echipă 5%. Procentul celor care nu știu, nu răspund la această întrebare a fost de 19%.

Studiul CSCI arată că Dinamo este simpatizată de un număr aproape dublu de bărbați, față de femei, precum și de un număr mai mare de tineri (16% dintre cei de 18 — 34 de ani, față de doar 11% dintre cei de vârstă medie și doar 7% dintre cei de peste 60 de ani). De asemenea, Dinamo este simpatizată peste media sa în mediul rural, arată cercetarea.

Pe regiuni, Steaua are scorul cel mai mare în Moldova (53%), în timp ce CFR Cluj, de exemplu, este simpatizată doar în Transilvania (18%).

Cât privește opțiunile pentru o echipă de fotbal românească în funcție de preferințele electorale, Universitatea Craiova este mai mult apreciată de votanții stângii decât de cei ai dreptei. Lucru valabil și pentru Steaua, printre ai cărei suporteri se numără 52% votanți de stânga și 49% electori de dreapta.

În schimb, printre susținătorii Astrei domină votanții de dreapta.

Singurul loc în care intervin diferențe majore este în cazul celor care votează UDMR, acolo unde echipa preferată, cu un procent de 59%, este CFR Cluj.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 — 4 februarie pe un eșantion național de 1.096 de interviuri la populația adultă, neinstituționalizată, folosind metoda CATI. Sondajul are o eroare tolerată de 3,2%, la un nivel de probabilitate de 95%.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I