Sondaj Digi24.ro: Cum ar vota românii la referendumul pentru justiție, din 26 mai

Sondaj Digi24.ro: Cum ar vota românii la referendumul pentru justiție, din 26 mai

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de convocare a referendumului pentru justiție. Cu această ocazie au fost anunțate și cele două întrebări de la scrutinul din 26 mai, organizat odată cu alegerile europarlamentare.  Digi24.ro a organizat un sondaj pe pagina de Facebook, pentru a vedea cum ar răspunde românii la cele două întrebări.

În acest context, Digi24 a organizat un sondaj pe pagina de Facebook cu cele două variante de răspuns, DA și NU, exact ca la referendum. Notă: Acest sondaj nu este științific și arată opțiunile de vot doar a unei părți din populație.

Prin urmare, în cele trei zile de la anunțul președintelui, la sondajul Digi24 au răspuns 37.500 de oameni. 

 94% dintre aceștia au răspuns cu „DA”, în timp ce doar 6% au răspuns cu „NU”.

Sondajul se încheie în patru zile și vă mai puteți exprima opțiunea, dacă nu ați făcut-o, aici:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, că, după doi şi jumătate de abuzuri şi excese, românii au şansa de a da un răspuns clar actualei guvernări.

„PSD va încerca prin toate mijloacele să boicoteze. Nu contează că se opune PSD, contează românii care merg la vot. (...) De data asta există şansa unei schimbări reale. Semnalul se va da pe 26 mai, la referendum şi la europarlamentare”, a declarat Iohannis.

„Vă aştept la vot, la referendum şi la alegerile europarlamentare”, şi-a început preşedintele mesajul.

Preşedintele a subliniat că „acest referendum e şi despre PSD, cine merge la vot poate să dea o lecţie pesediştilor”. „Vreau să văd cine e împreună cu mine pentru o Românie europeană, pentru o guvernare europeană, pentru o justiţie dreaptă”, a precizat el.
Anterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a anunţat întrebările de la referendum.

De celalaltă parte, PSD a anunțat că este de acord cu întrebările propuse la referendumul consultativ, dar consideră că referendumul solicitat de preşedinte pare lipsit de utilitate şi va reprezenta probabil o cheltuială nejustificată din banii contribuabililor.

ALDE susţine că referendumul convocat de preşedinte este „o improvizaţie” care dovedeşte din nou că Iohannis nu a înţeles nici în al doisprezecelea ceas care este rolul unui preşedinte.

Întrebările la referendumul pe Justiție din 26 mai sunt:

„1 - Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 - Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu