Sondaj EXPLOZIV prezentat de Nicușor Dan!

Sondaj EXPLOZIV prezentat de Nicușor Dan!

Nicuşor Dan, preşedintele USR, a prezentat miercuri rezultatele sondajului Kantar-TNS, realizat la comanda Uniunii Salvaţi România. Cercetarea sociologică arată o situaţia de-a dreptul şocantă faţă de ce se ştia până acum din sondajele altor formaţiuni politice. Astfel, USR ar fi ajuns la 19%, faţă de 18% cât ar avea PNL.

PSD are 40% în sondajul USR, iar ALDE şi PMP câte 7%. Un alt şoc ar fi faptul că UDMR are doar 3%, deci sub pragul electoral de 5%. Tot 3% ar avea şi PRU, iar Alianţa Noastră România este la 2%.

Sunt luate în considerare doar opţiunile celor care au afirmat că vor vota (55% din totalul celor intervievaţi).

"Rezultatele prezentate mai jos fac parte dintr-un studiu desfăşurat între 11-21 noiembrie 2016. Interviurile au fost aplicate prin telefon (metodologie CATI – Computer Assisted Telephone Interviews). Prezentul studiu a fost realizat la comanda USR. Eşantionul studiului este de 1003 respondenţi. Studiul este reprezentativ pentru populaţia României cu drept de vot (peste 18 ani), stratificat pe cote de gen, vârstă, educaţie, regiune şi mărimea localităţii conform datelor din anexă (structura comparabilă cu datele INS). Datele au fost ponderate cu o eficienţă de ponderare de 98% (cea mai mică pondere este de 0.741, cea mai mare este de 1.790). Marja de eroare a studiului este de +/- 3.1% la un nivel de incredere de 95%", scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Pe de alta parte, cifrele unui sondaj realizat la comanda PNL, obtinute de HotNews.ro, sunt diferite:

PSD 40%

PNL 32%

USR 10%

ALDE4,5%

PMP 3%

Nu se cunosc informatii legate de metodologie.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale