Sondaj GSSC Avangarde: 45% dintre români - Germania ar trebui să fie principalul partener din Europa

Sondaj GSSC Avangarde: 45% dintre români - Germania ar trebui să fie principalul partener din Europa

Aproape jumătate dintre români (45%) consideră că Germania ar trebui să fie principalul partener al ţării noastre din Europa, 29% - Franţa, 16% - Marea Britanie, arată un sondaj realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde.

Conform sondajului, 7% dintre respondenţi afirmă că Rusia ar trebui să fie principalul partener al României, 2% Italia, 1% alta.

Aproape 47% dintre participanţii la sondaj consideră că ar trebui îmbunătăţite relaţiile cu Rusia, în timp ce 29% spun că ar trebui să rămână la fel, iar 24% consideră că România ar trebui să se distanţeze cât mai mult.

În ceea ce priveşte Franţa, 68% dintre cei care au răspuns sondajului sunt de părere că relaţiile cu această ţară ar trebui să fie îmbunătăţite, 29% să rămână la fel, iar 3% să ne distanţăm cât mai mult.

31% dintre respondenţi consideră Rusia "cel mai mare duşman al intereselor României din lume", 9% Ungaria, 5% SUA, 4% Franţa, 4% Germania, 13% alta.

Studiul a fost realizat, la nivel naţional, prin metoda CATI, în perioada 17 - 20 octombrie, pe 803 subiecţi. Marja de eroare este 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”