Sorana Cîrstea, calificată în turul al treilea la Miami (WTA)

Sorana Cîrstea, calificată în turul al treilea la Miami (WTA)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, vineri, în runda a treia a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, după ce a învins-o pe letona Anastasija Sevastova, cap de serie numărul 19, cu 7-6 (4), 3-6, 6-3.

Meciul a fost întrerupt, joi, la scorul de 6-6 (6-4), din cauza ploii, și a continuat cu o dublă greșeală a balticei, care i-a adus Soranei primul set.

Cîrstea (26 ani, 65 WTA) a condus cu 2-0 în acest meci, dar apoi și-a pierdut serviciul, însă a reușit un nou break, ducând scorul la 3-1. Au urmat trei ghemuri la rând luate de jucătoarea baltică (26 ani, 25 WTA), care a preluat conducerea cu 4-3. Sorana a făcut un nou break, iar apoi a avut 5-4, dar Sevastova a egalat (5-5, 6-6), meciul ajungând în tie-break. Letona a luat primul punct, dar Sorana Cîrstea a câștigat cinci consecutiv, iar apoi a ajuns la 6-2, ratând două mingi de set. Partida s-a întrerupt la scorul de 6-4 pentru româncă.

Românca a început cu break setul secund, dar apoi și-a pierdut serviciul. Sorana a reușit un nou break și apoi s-a desprins la 3-1. Sevastova s-a apropiat la 3-2, iar apoi a restabilit egalitatea, 3-3, după o dublă greșeală a reprezentantei noastre. Sevastova a preluat conducerea, cu 4-3, după o minge vehement contestată de Cîrstea, care s-a certat cu arbitrul de scaun pentru o minge considerată afară de unul dintre arbitrii de linie. Nervii Soranei au cedat și aceasta a aruncat o o sticlă de suc pe teren, iar apoi nu a mai reușit să fie cu mintea la meci, pierzând setul cu 3-6 (cinci ghemuri consecutive luate de Sevastova).

Sorana Cîrstea a reușit să se adune după o discuție cu antrenorul Marius Comănescu, începând în forță setul al treilea, cu 3-0. Cîrstea a avut apoi 4-1, dar Sevatova s-a apropiat la 4-2, moment în care jocul a fost întrerupt timp ce circa cinci minute din cauza ploii. Cîrstea a părut deconectată și a cedat serviciul la zero, iar scorul a devenit 4-3. Românca a replicat cu un re-break, iar apoi a reușit să încheie setul cu 6-3, după două ore și 12 minute de joc efectiv.

Cîrstea câștigase și primul lor meci direct, cu 6-3, 6-0, în 2013, în sferturi, la Pattaya (Thailanda).

Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec de 41.350 dolari și 65 de puncte WTA, urmând să joace în runda următoare cu daneza Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 12. Wozniacki (26 ani, 14 WTA) are 4-3 în meciurile directe cu Sorana, câștigând ultimul meci, în 2014, în sferturi la Dubai, cu 6-1, 6-2.

Tot vineri, Simona Halep, a treia favorită, s-a calificat în turul al treilea, după ce a dispus în trei seturi, cu 6-4, 2-6, 6-3, de japoneza Naomi Osaka.

Vineri sunt programate să joace în turul al doilea și celelalte românce de la Miami Open, Irina Begu, cap de serie numărul 28, cu Lara Arruabarrena (Spania), și Patricia Țig, contra franțuzoaicei Kristina Mladenovic (cap de serie numărul 22).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...