Sorana Cîrstea, explicația revenirii din infern: Omul care stă în spatele victoriilor de la Indian Wells

Sorana Cîrstea, explicația revenirii din infern: Omul care stă în spatele victoriilor de la Indian Wells

Sorana Cîrstea (32 de ani) e în sferturile de la Indian Wells, în așteptarea meciului cu Iga Swiatek (Polonia, 21 de ani, 1 WTA), când un asemenea scenariu părea de neconceput, în cazul ei, acum o săptămână. Explicația e simplă: între 9 ianuarie și 21 februarie, românca a jucat șase meciuri, la Adelaide, Australian Open, Abu Dhabi, Doha și Dubai, dintre care cinci pierdute!

Thomas Johansson lucrează cu Sorana Cîrstea din 2022

Pe fondul acestei situații, „Sori“ a abordat Indian Wells 2023 de pe locul 97 în clasamentul live, cu spatele la zid, sub o mare presiune. Pentru că avea de apărat punctele acumulate, anul trecut, în California, când a atins optimile (a pierdut cu Halep). Și, în mod remarcabil, Cîrstea nu doar că și-a egalat rezultatul din 2022, dar l-a și îmbunătățit, ajungând în sferturi.

După marea victorie cu Caroline Garcia (Franța, 29 de ani, 5 WTA), prima pentru ea cu o adversară din Top 5 din 2017 încoace, Sorana a acordat un interviu pentru Eurosport în care a explicat secretul revenirii sale la formă, la Indian Wells.

Ce a spus Sorana Cîrstea?

*Am început să mă pregătesc cu Thomas Johansson în pre-sezon și am simțit că joc din ce în ce mai bine, chiar dacă rezultatele n-au fost cele pe care mi le-am dorit în ianuarie și februarie. E un antrenor excepțional și cred că îi datorez forma bună lui.

*E impresionant să am acest sprijin atât de departe de casă (n.r. – din partea românilor din tribune). Au fost alături de mine cu inima și țin să le mulțumesc. Mă simt grozav să am parte de o asemenea atmosferă, victoria e și a suporterilor români, care au fost incredibili.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia