Sorana Cîrstea, meci de poveste în Dubai: Românca a reușit o victorie incredibilă

Sorana Cîrstea, meci de poveste în Dubai: Românca a reușit o victorie incredibilă

Sorana Cîrstea (32 de ani) a încheiat anul 2022 pe locul 45 WTA, o clasare respectabilă, și la cum a început sezonul 2023, cu trei victorii în patru partide, părea că se va menține în prima jumătate a clasamentului, fără nicio problemă. Din păcate, începând cu data de 8 ianuarie, brusc, românca a intrat într-o criză profundă de rezultate. Și au urmat patru înfrângeri în patru partide și o prăbușire până pe locul 70 mondial!

Sorana Cîrstea și-a redescoperit zâmbetul în Emirate. FOTO: EPA-EFE

Astăzi, în turul I de la Dubai, „Sori“ părea că își va prelungi seria de coșmar. În turul I, în duelul cu Beatriz Haddad Maia (Brazilia, 26 de ani, 12 WTA), românca a cedat primul set cu 4-6, iar apoi, în al doilea, a salvat două mingi de meci, în tiebreak, la 6-4 pentru Haddad Maia! De aici, a început revenirea fabuloasă a Soranei. Care, mai întâi, a luat setul al doilea, 9-7 la tiebreak, după care a reușit o prestație incredibilă, în decisiv!

În al treilea set, Haddad Maia părea că face ce vrea pe teren. Dovadă că brazilianca s-a dus la 4-1, fiind la două game-uri de calificarea în turul II. Doar că Sorana a mai realizat o revenire impresionantă: a luat șapte game-uri la rând pentru a obține un succes electrizant: 4-6, 7-6, 7-5 într-un meci de 3 ore și 32 de minute!

În turul II de la Dubai, Sorana Cîrstea o va întâlni pe învingătoarea duelului Karolina Muchova (112 WTA) – Bernarda Pera (44 WTA). Până atunci, Cîrstea ocupă locul 71 WTA în clasamentul live, actualizat în timp real. Dacă va învinge însă, în meciul următor, românca poate urca până pe locul 64 WTA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...