Sorana, comparată cu Serena: Cîrstea impresionează lumea tenisului la aproape 34 de ani

Sorana, comparată cu Serena: Cîrstea impresionează lumea tenisului la aproape 34 de ani

Sorana Cîrstea e, începând de astăzi, pe locul 22 în lume! Ceea ce reprezintă o mare reușită pentru prima „rachetă“ a României, mai ales când luăm în considerare mai multe detalii pe care Adevărul le-a prezentat, pe larg, aici.

Sorana Cîrstea va împlini 34 de ani pe 7 aprilie

În acest moment, potrivit clasamentului live, actualizat în timp real, „Sori“ e la doar 142 de puncte de locul 21 WTA. Pe care, dacă îl va atinge, își va egala cea mai bună clasare din carieră, la aproape 11 ani după ce a fost pentru prima dată pe locul 21 în lume, în august 2013!

Pe de altă parte, mai e nevoie de o precizare: luna viitoare, Cîrstea va fi sub o presiune infernală a clasamentului, după cum Adevărul a arătat aici. Și, fără o serie consistentă de victorii, la Indian Wells și Miami, riscă să ajungă aproape de locul 50 în în lume. De aceea, românca încearcă acum să facă ultimele ajustări în jocul său inconsistent în acest debut de sezon. După nouă partide disputate în 2024, Sorana are 4 victorii și 5 înfrângeri. Duminică, la Dubai, a reușit un succes important, cu americanca Sofia Kenin (25 de ani, 55 WTA): 6-3, 7-6.

Pe lângă faptul că a trecut de o fostă câștigătoare de Grand Slam - Kenin are în palmares un titlu cucerit la Australian Open 2020 -, Sorana a avut și o prestație neașteptat de bună la serviciu. Și a încheiat partida cu 18 ași, motiv pentru care, potrivit Eurosport, jurnalistul Jose Morgado, un nume foarte cunoscut în lumea sportului-alb, a comparat-o pe Sorana cu Serena Williams.

Americanca a fost o specialistă a punctelor câștigate pe serviciul propriu, reușind foarte mulți ași, indiferent de numele adversarei. De aici, și postarea făcută de Jose Morgado: „Sorana Cîrstea s-a transformat în Sorana Williams: 18 ași în două seturi în ceea ce a fost cea mai bună prestație pe care a avut-o la serviciu în toată cariera sa de până acum“.

În turul II de la Dubai, Cîrstea va întâlni învingătoarea meciului Kudermetova (19 WTA) – Yastremska (29 WTA). Mai departe, în optimi, învingătoarea va ajunge față în față, fie cu Vekic (31 WTA), fie cu Sabalenka (2 WTA).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat