Sorana, conferință într-o engleză impecabilă: Cîrstea, dezvăluire despre omul care i-a schimbat cariera VIDEO

Sorana, conferință într-o engleză impecabilă: Cîrstea, dezvăluire despre omul care i-a schimbat cariera VIDEO

Sorana Cîrstea (33 de ani) trăiește visul american, în adevăratul sens al cuvântului. Pentru că, deși nimeni nu se aștepta la așa ceva, e în competiție, în a doua săptămână a turneului, și calificată în sferturi. Adică, printre ultimele opt fete rămase pe tablou. Ceea ce n-a reușit, de pildă, liderul mondial, după cum Adevărul a arătat aici.

Sorana Cîrstea va reveni pe teren, marți, în sferturile turneului

Cu o asemenea performanță istorică, „Sori“ a venit la întâlnirea cu jurnaliștii, după victoria electrizantă cu Belinda Bencic (Elveția, 13 WTA), și a oferit o conferință spectaculoasă în care și-a explicat „metamorfoza“ la această ediție de la US Open, a 17-a pentru ea de când joacă în circuitul WTA.

Ce a spus Sorana Cîrstea în fața jurnaliștilor?

*Cred că joc bine de ceva timp. Am impresia că, uneori, m-am înecat la mal, în sensul că rezultatele n-au fost pe măsura muncii depuse de mine. E un sentiment foarte plăcut să fii în sferturile unui Grand Slam pentru că, așa cum am spus, simt că fac lucrurile așa cum trebuie de ceva timp.

*Belinda (n.r. – Bencic) e o dulceață de fată! Avem dulapurile una lângă alta în vestiar. Așa că ne-am tot intersectat în săptămâna dinaintea meciului și ne-am tot felicitat reciproc până la meciul direct. E o fată deosebită și dă dovadă de un fair-play ieșit din comun.

*Singurii oameni cu care am vorbit după meci au fost antrenorul meu (n.r. – Thomas Johannson), prietenul meu (n.r. – Ion Țiriac jr) și familia mea. Mereu încerc să fie scurte astfel de conversații și doar cu cei care sunt foarte aproape de mine, atât când îmi e bine, dar și când lucrurile merg prost. Cu ceilalți oameni voi vorbi mai târziu. O să am tot timpul din lume, mai târziu, să răspund la mesaje (n.r. – zâmbește).

*Nu cred că există ceva magic sau o așa-zisa cheie a succesului. Deși mi-ar fi plăcut să am așa ceva (n.r. – râde) ca să o folosesc, din când în când. Dacă depui munca necesară, mai devreme sau mai târziu, vin și rezultatele. Am fost un pic frustrată în ultimele săptămâni, fiindcă am pierdut niște meciuri strânse la Washington, la Montreal, la Cincinnati... Îi tot spuneam lui Thomas (n.r. – antrenorului Thomas Johannson): <<Nu înțeleg de ce nu se leagă lucrurile! Pentru că fac ce trebuie, joc bine, mental am progresat atât de mult>>. Iar el mi-a zis atât: <<Fă ce faci în continuare. Pentru că lucrurile se vor lega. Și, chiar dacă nu se vor lega, poți să pui capul pe pernă, la noapte, și să spui că ai făcut tot ce trebuia>>.

*Cu Muchova am avut meciuri foarte grele, foarte strânse. Numai anul acesta am jucat de trei ori, așa că ne cunoaștem foarte bine. E o jucătoare foarte talentată și a avut un sezon excelent. Mă aștept la un meci foarte greu, dar sunt foarte fericită și recunoscătoare că sunt aici. O să dau tot ce am mai bun și cred că va fi un meci foarte distractiv.

*Sunt foarte fericită și acum, doar că nu ma exteriorizez foarte mult. Nu fac asta, nici când sunt fericită, nici când sunt tristă. Încerc să fiu echilibrată. E foarte plăcut să fii răsplătită cu astfel de rezultate. Din păcate, în tenis, nu mereu munca ta e răsplătită prin rezultate. Pentru că joci împotriva unor fete care muncesc la fel de mult. Și, uneori, rezultatele nu vin pentru tine.

*Deși sunt foarte bucuroasă, trebuie să-mi reiau rutina. Înapoi la antrenament, în ziua mea fără meci, iar marți, înapoi la munca (n.r. – meciul cu Karolina Muchova).

*Viața nu e mereu corectă cu tine. Și în sport, dar și în afara sportului. Sunt atât de mulți oameni care muncec din greu, dar nu toată lumea e răsplătită. Din păcate, asta e viața. De aceea, o să savurez fiecare moment din această performanță și apoi o să mă gândesc la meciul de marți. Dar și dacă nu era acest rezultat (n.r. – atingerea sferturilor US Open), aș fi fost foarte mulțumită cu ultimii doi ani din cariera mea. Pentru că am dat totul. Iar aici Thomas (n.r. – antrenorul Thomas Johansson) m-a ajutat foarte mult. Mi-a spus tot timpul: <<Nu e despre destinație, ci despre călătoria în sine. Așa că încearcă să te bucuri de ce faci zilnic>>. De când a apărut el (n.r. – Thomas Johansson), am început să mă bucur de antrenamente! Adică, eu mereu așteptam meciurile cu nerăbdare. Pentru că sunt o persoană foarte competitivă. Mereu am savurat meciurile mai mult decât antrenamentele. Dar acum mă bucur și de antrenamente, de călătorii, de chestiile mici. Pentru că toate fac parte din tenis. Și cred că aici s-a făcut diferența: că nu mai sunt atât de concentrată pe rezultate, pe destinație adică, ci mă dedic efortului de zi cu zi. Încerc să mă bucur de ce am de făcut astăzi, fără să mă gândesc la ce va fi mâine. Pe scurt, încerc să trec prin fiecare zi cu cea mai bună atitudine posibilă, dând totul.

VEZI CONFERINȚA SUSȚINUTĂ DE SORANA CÎRSTEA

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat