Sorin Grindeanu, despre greva de la STB: Noroc că Metroul funcţionează; îi îndemn să se aşeze la masa dialogului

Sorin Grindeanu, despre greva de la STB: Noroc că Metroul funcţionează; îi îndemn să se aşeze la masa dialogului

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a îndemnat, vineri, pe partenerii sociali implicaţi în greva angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB) să se aşeze la masa dialogului, întrucât "lucrurile nu se pot trata doar prin forţă, la nesfârşit".

"Nu poţi să tratezi lucrurile doar în forţă; s-ar putea să-ţi reuşească o dată, de două ori, dar nu reuşeşti la nesfârşit. Soluţia potrivită de fiecare dată este să ai dialog cu toţi partenerii sociali. Poate nu au dreptate în totalitate, dar poate au dreptate 50%, sau 20% sau 10%, iar dialogul este singura variantă de a ieşi din asemenea evenimente. I-aş îndemna să se aşeze la masa dialogului, fiindcă în aceste două zile Bucureştiul este blocat; norocul este că Metroul nu este în grevă, funcţionează şi se mai foloseşte acest mijloc de transport în comun", a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă la Timişoara.

Vicepremierul social-democrat a detaliat că a fost informat cu o zi înainte, "pe surse", de intenţia celor din STB de a face grevă şi s-a asigurat de tot ceea ce ţine de ministerul pe care-l gestionează, respectiv că Metroul funcţionează.

"M-am asigurat că ceea ce ţine de Ministerul Transporturilor, în speţă, Metroul - şi am avut discuţii inclusiv joi cu managerul şi cu toţi ceilalţi -, să funcţioneze. Pentru că dacă intra şi Metroul în grevă era o mare problemă. O mare problemă este şi în acest moment", a subliniat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a menţionat că la sfârşitul anului a trecut şi el printr-o grevă a CFR, care a durat câteva ore, dar care a bulversat tot traficul, iar soluţia a fost dialogul.

"M-am întâlnit cu reprezentanţii sindicali. Săptămâna aceasta m-am întâlnit cu cel puţin 10 lideri sindicali din diverse domenii care ţin de Transport, este normal să existe un dialog. Dacă vrei să găseşti o soluţie, trebuie să te aşezi la masă şi să discute toţi partenerii sociali", a explicat Grindeanu.

Greva declanşată de sindicaliştii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) continuă şi vineri, şoferii refuzând să scoată pe traseu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele, deşi Tribunalul Bucureşti a suspendat joi greva şi a decis reluarea imediată a activităţii în transportul public din Capitală . Potrivit directorului general al STB, Adrian Criţ, executorii judecătoreşti au mers la sediul fiecărui punct de lucru pentru afişarea deciziei, urmând ca în cursul zilei de vineri instanţa să se pronunţe vizavi de legalitatea acestei acţiuni. AGERPRES/(A - autor: Otilia Halunga, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...