Sorin Oprescu: Este exagerată chestiunea cu infecții care provoacă moartea oamenilor

Sorin Oprescu: Este exagerată chestiunea cu infecții care provoacă moartea oamenilor

Medicul Sorin Oprescu, primar suspendat al Capitalei, a declarat marți că nu îl cunoaște pe patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrescu, susținând că "este exagerată chestiunea cu infecții care provoacă moartea oamenilor".

Prezent marți la sediul Curții de Apel București, unde se judecă o contestație depusă în dosarul în care este trimis în judecată pentru corupție, Oprescu le-a declarat jurnaliștilor că nu îl cunoaște pe Dan Condrescu, ci pe tatăl acestuia, care era farmacist șef la Spitalul Universitar.

Întrebat dacă ar avea curajul să se interneze într-un spital unde au fost găsiți dezinfectanți diluați, Oprescu a spus: "Da, pentru că lucrez într-o secție de chirurgie, văd și eu care este starea în secție, care este starea în spital. (...) Este exagerată chestiunea cu infecții care provoacă moartea oamenilor. Nu peste tot. Din ce cauză, cum, concentrație, contracte sunt departe de lucrurile astea, tocmai pentru faptul că nu am fost în ultimii șapte ani și jumătate în miezul sistemului, dar asta nu a înseamnă că nu am avut grijă de spitalele pe care le-am avut în custodie".

Presa a relatat că firma Hexi Pharma și-a început activitatea în anul 1994 (la acea vreme se numea Universitar Farma), într-un spațiu primit gratis în incinta farmaciei Spitalului Universitar, obiectul de activitate fiind comercializarea produselor farmaceutice și medicamente. Contractul a fost semnat pe de o parte de Sorin Oprescu, director la acea vreme al Spitalului Universitar, și pe de altă parte de Ion Mateescu și Virgil Condrea, director, respectiv șef de producție al Universitar Farma.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”