Soţia lui „El Chapo, eliberată din închisoare. Ce planuri are Emma Coronel, o fostă regină a frumuseții

Soţia lui „El Chapo, eliberată din închisoare. Ce planuri are Emma Coronel, o fostă regină a frumuseții

În timp ce el ispăşeşte o pedeapsă pe viaţă într-o închisoare de maximă siguranţă din Oregon, soția sa, Emma Coronel a scăpat de după gratii. Tânăra a pledat vinovată la acuzaţiile de trafic de droguri şi a fost condamnată la trei ani de închisoare în noiembrie 2021.

Emma Coronel are două fiice cu nacotraficantul El Chapo FOTO Profimedia

Pedeapsa a fost ulterior redusă, relatează BBC. Biroul Federal al Închisorilor a confirmat eliberarea ei.

Se crede că tânăra de 34 de ani a părăsit o casă de reabilitare din California, unde a fost mutată din închisoarea federală în iunie. Soțul ei ispășește o pedeapsă de închisoare pe viață în Colorado.

Luna trecută, el a trimis o scrisoare prin care i-a cerut soției sale și celor două fiice ale lor să-l viziteze în închisoarea de maximă siguranță. El Chapo Guzmán, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit vinovat în 2019 de conducerea cartelului de la Sinaloa.

Organizația criminală transnațională cu sediul în Mexic ar fi introdus ilegal peste 1.000 de tone de cocaină, marijuana, metamfetamine și heroină în SUA, conform estimărilor oficialilor americani.

Răpiri, torturi și omoruri

Membrii cartelului sunt acuzați că au răpit, torturat și ucis membri ai bandelor rivale pentru a-și consolida puterea.

Cartelul de la Sinaloa a mituit, de asemenea, ofițeri de poliție și politicieni de rang înalt din Mexic și din America Centrală pentru a închide ochii la transporturile de droguri sau chiar pentru a informa cartelul cu privire la raidurile iminente.

Emma Coronel l-a întâlnit pentru prima dată pe Guzmán când avea 17 ani și concura într-un concurs local de Miss.

Tatăl ei, Inés Coronel, a fost un membru de rang înalt al cartelului de la Sinaloa, în prezent ispășind o pedeapsă de 10 ani în Mexic pentru contrabandă de droguri.

Guzmán conducea cartelul din diferite ascunzători din nordul Mexicului, după ce a evadat din închisoare într-un cărucior de spălat rufe în 2001.

Au împreună fiice gemene

Ei și-au oficializat relația când Emma Coronel avea 18 ani – deși nu este clar dacă căsătoria lor a fost vreodată înregistrată oficial la autoritățile mexicane.

Coronel, care deține dublă naționalitate americană-mexicană, a călătorit în California în 2011 pentru a naște fiicele gemene ale cuplului, ceea ce înseamnă că fetele au cetățenie americană.

În 2014, Guzmán a fost arestat după o vânătoare de 13 ani și trimis la închisoarea de maximă securitate Altiplano din Mexic.

Lui Guzmán i-au trebuit doar 17 luni pentru a scăpa din nou, de data aceasta printr-un tunel cu puțuri de ventilație și o motocicletă pe șine care ducea din celula lui la un depozit din apropiere.

La procesul ei, procurorii au spus că Emma Coronel a jucat un rol cheie în evadarea soțului ei. Ea a fost, de asemenea, acuzată că a acționat ca mesager pentru soțul ei atât în ​​timpul petrecut după evadare, cât și în spatele gratiilor, transmițând ordine locotenenților și fiilor săi.

După evadarea sa prin tunel din 2015, Guzmán a reușit să evite să fie prins timp de șase luni, înainte ca forțele speciale mexicane să-l captureze în cele din urmă în afara Los Mochis, în statul său natal, Sinaloa. El a fost extrădat în SUA un an mai târziu și judecat la New York.

Coronel a avut apariții zilnice în sala de judecată din Brooklyn. Îmbrăcată impecabil și îngrijită perfect, ea a zâmbit și i-a făcut cu mâna soțului său.

Înțelegea amploarea traficului

Ea a declarat pentru New York Times că nu a recunoscut mărturia îngrozitoare dată despre soțul ei în instanță, în schimb l-a descris pe acesta drept „un tată, prieten, frate, fiu, partener excelent”.

După ce Guzmán a fost găsit vinovat în februarie 2019, Coronel a rămas liberă aproape doi ani până la arestarea ei pe aeroportul Dulles, lângă Washington DC, în februarie 2021.

Procurorii au spus că ea cunoștea bine activitățile criminale ale soțului ei și „înțelegea amploarea traficului de droguri al cartelului de la Sinaloa”.

Ea a pledat vinovată de trafic de droguri și spălare de bani.

La condamnarea ei, Coronel a cerut clemență de dragul copiilor ei. „Vă implor să nu le lăsați să crească fără prezența mamei”, i-a spus ea judecătorului.

Ea a fost condamnată la trei ani de închisoare, care au fost ulterior redusă, deschizând calea pentru eliberare.

Planurile ei de viitor sunt neclare, dar scrisoarea soțului ei prin care roagă să i se permită să-l vadă ar sugera o călătorie în Colorado pentru a-l vizita.

În scrisoare, Guzmán spune că fiicele cuplului, care acum au 12 ani, „învață în Mexic și pot călători doar pentru a-și vizita tatăl în timpul vacanței, de cel mult două sau trei ori pe an”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?