Soţia ministrului grec de finanţe ar putea fi studenta la care face referire cântecul "Common People" al trupei Pulp - FOTO, VIDEO

Soţia ministrului grec de finanţe ar putea fi studenta la care face referire cântecul "Common People" al trupei Pulp - FOTO, VIDEO

Unul dintre misterele culturii pop din ultimii 20 de ani s-ar putea să fi fost rezolvat, după ce publicaţia greacă Athens Voice a publicat un articol potrivit căruia soţia lui Yanis Varoufakis, ministrul de Finanţe al Greciei, ar putea fi studenta la care Jarvis Cocker, solistul trupei britanice Pulp, face referire în cântecul "Common People", inclus pe albumul "Different Class", lansat în 1995.

Soţia ministrului grec de finanţe ar putea fi studenta la care face referire cântecul "Common People" al trupei Pulp - (Imagine: captură)

Danae Stratou, în prezent soţia ministrului grec Yanis Varoufakis, a studiat la Colegiul St. Martins pentru Artă şi Design între anii 1983 şi 1988. În 1983, Jarvis Cocker s-a înscris la acelaşi colegiu pentru un curs de film, în perioada în care luase o pauză de la a mai cânta cu trupa, informează independent.co.uk .

Cocker a declarat în 2013, pentru New Musical Express (NME) că a întâlnit-o pe fata la care face referire cântecul "Common People" în timpul programului educaţional Crossover Fortnight, când studenţii de la ST. Martins studiau pentru două săptămâni o altă disciplină decât cea la care se înscriseseră.

Într-un interviu ulterior celui pentru NME, Cocker a amintit despre o conversaţie pe care a avut-o cu grecoaica din cântec, care "voia să se mute în Hackney (cartier al Londrei, n.r.) şi să trăiască precum oamenii normali (common people, în original, în limba engleză, n.r.)". Solistul trupei britanice de rock alternativ Pulp a folosit întâlnirea cu studenta din Grecia ca punct de plecare pentru cântecul de succes "Common People", dar identitatea femeii nu a fost niciodată descoperită, în ciuda unei căutări lansate de BBC 3.

Danae Stratou este fiica cea mare a unui industriaş grec. Mama sa este artistă şi sculptoriţă, iar Danae Stratou a început să execute mici sculpturi în copilărie, înainte de a studia la St Martins.

Yanis Varoufakis este unul dintre politicienii cheie din partidul Syriza din Grecia, o organizaţie de extremă stânga ai cărei membri sunt cunoscuţi pentru faptul că nu poarte cravată din solidaritate cu clasa muncitoare.

Versurile pe care se bazează supoziţia Athens Voice sunt:

"She studied sculpture at Saint Martin's College
that's where I caught her eye.
She told me that her Dad was loaded,
I said in that case I'll have a rum and coke-cola"

"Studia sculptura la colegiul St Martin / Acolo i-am atras atenţia / Mi-a spus că tatăl său era bogat / I-am spus că în cazul ăsta o să iau un rom cu cola".

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 VIDEO „N-ai față pentru mașina aia”, „De unde ai avut banii?”

5 De citit...