Soţia româncă a miliardarului John Paulson îl dă în judecată şi îl acuză că ascunde bani în procesul de divorţ. Ce sumă cu nouă zerouri cere

Soţia româncă a miliardarului John Paulson îl dă în judecată şi îl acuză că ascunde bani în procesul de divorţ. Ce sumă cu nouă zerouri cere

În plângerea depusă joi la o instanţă din New York, Jenica Paulson a reclamat că soţul ei a creat şi a finanţat în secret trei trusturi pentru a se asigura că averea strânsă de-a lungul căsniciei de 22 de ani nu va fi împărţită în mod echitabil.

„Doamna Paulson a fost o soţie loială. Domnul Paulson a răsplătit devotamentul soţiei sale prin implementarea unui plan, pe o perioadă de nouă ani, pentru a izola bunurile dobândite în timpul căsătoriei şi astfel de a restricţiona accesul doamnei Paulson la ele,” se arată în plângere.

Printre inculpaţi se numără şi o unitate a băncii JPMorgan Chase & Co (JPM.N), care serveşte ca administrator pentru două dintre trusturi. Un purtător de cuvânt al băncii a refuzat să comenteze.

John Paulson, şeful Paulson & Co., în vârstă de 66 de ani, a cerut divorţul la tribunalul de stat din Long Island în septembrie. El şi soţia sa, pe care a cunoscut-o iniţial când i-a oferit prânzul lui şi personalului său de la cantina Bear Stearns, sunt căsătoriţi de mai bine de 20 de ani şi au două fiice adolescente.

Un reprezentant al lui Paulson nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Paulson are o avere netă de 4.6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, în mare parte datorită pariului său câştigător împotriva pieţei imobiliare din SUA înainte de criza financiară din 2008, care a adus 15 miliarde de dolari pentru el şi pentru investitori atunci când piaţa s-a prăbuşit. Şi-a transformat firma de fonduri speculative într-un birou de familie în 2020, după ce activele au scăzut la aproximativ 9 miliarde de dolari în 2019, de la un vârf de 38 de miliarde de dolari în 2011.

Jenica Paulson, în vârstă de 51 de ani, s-a născut în Galaţi şi a plecat în Statele Unite, unde a cerut azil şi l-a primit. Cei doi au fost căsătoriţi 22 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

3 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Da, e Simion încolțit de ghinion...