Soţia unui suedez ameninţat cu execuţia în Iran cere ajutorul UE

Soţia unui suedez ameninţat cu execuţia în Iran cere ajutorul UE

Soţia universitarului iraniano-suedez Ahmedreza Djalali, acuzat de spionaj şi ameninţat cu execuţia în Iran, a cerut sâmbătă Uniunii Europene, în cursul unui interviu la postul german de televiziune ZDF, să acţioneze pentru a permite eliberarea soţului ei, notează AFP.

Media iraniene a afirmat că el ar putea fi spânzurat sâmbăta aceasta, responsabili iranieni spunând că vor să execute sentinţa. Dar, potrivit soţiei sale, Vida Mehrannia, ministrul iranian de justiţiei ar putea lua în considerare amânarea sentinţei.

"Sper că UE poate acţiona cu adevărat decisiv pentru a-l aduce acasă pe Ahmedreza", a declarat ea, în fragmente din interviul publicat de ZDF. UE "nu trebuie să permită ca un om nevinovat să fie ucis într-un mod atât de inuman", a adăugat ea.

Sursa foto: dw.com


Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a cerut marţi Teheranului să suspende această execuţie şi a cerut revocarea pedepsei sale.

Ahmadreza Djalali, care locuia la Stockholm, unde lucra pentru Institutul medical Karolinska, a fost arestat în cursul unei vizite în Iran în 2016. El a fost condamnat la moarte în 2017 sub acuzaţia de spionaj, respinsă de Suedia şi de susţinătorii săi.

În februarie 2018, în timp ce se afla în detenţie, Suedia i-a acordat cetăţenia suedeză, mai scrie AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul