S&P: Riscul de intrare în incapacitate de plată al României este de 9,8%, în următorii 5 ani

S&P: Riscul de intrare în incapacitate de plată al României este de 9,8%, în următorii 5 ani

România este mai bine poziționată în prezent decât țări precum Italia, Ungaria, Bulgaria, Portugalia și Grecia, din punct de vedere al capacității de onorare a obligațiunilor externe în următorii cinci ani, conform ultimului raport Standard & Poors - 'S&P Capital IQ Sovereign Debt Report Q4 2014'.

România are un punctaj de 9,8% în ceea ce privește riscul cumulativ pe cinci ani de intrare în incapacitate de plată (default), care o plasează pe o poziție mai bună, la 30 decembrie 2014, decât Italia (10,4%), Ungaria (12,2%), Bulgaria (12,8%), Portugalia (16,8%) și Grecia (62,9%).

Raportul S&P este realizat pe baza percepției de risc și identifică potențialele evoluții care pot duce la modificări ale riscului perceput de investitori. Datele din raport vor ajuta investitorii să estimeze mai clar riscurile pe termen lung, se arată în raportul Standard & Poors — 'S&P Capital IQ Sovereign Debt Report Q4 2014'.

Raportul analizează tendințele în contractele credit default swap (CDS) — prin care investitorii asigură datoriile unei țări față de posibilitatea de neplată pe cinci ani — din perspectivă regională, precum și riscul implicat de emițătorii de datorii suverane globale pe baza riscului cumulativ pe cinci ani de intrare în incapacitate de plată (CPD), la 30 decembrie 2014.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi? / Dezvăluiri care dau fiori din Israel

2 VIDEO Restaurație totală! / Velicu, colonelul care a comandat dispozitivul de jandarmi la protestele din Piața Victoriei, este noul șef al Jandarmeriei …

3 Asta nu se mai întâmplase în România! / Măi, oameni buni, chiar atât de imbecili au ajuns aleșii noștri?

4 Luptă în PSD pentru 3 ministere / Cum ar putea arăta viitorul Guvern Bolojan și cine vor fi miniștrii

5 BREAKING LISTA integrală a celor aproape 100 de măsuri fiscale discutate de către partide pentru reducerea deficitului