SpaceX a lansat încă 60 de sateliţi din cadrul constelaţiei Starlink

SpaceX a lansat încă 60 de sateliţi din cadrul constelaţiei Starlink

Compania spaţială privată americană SpaceX a realizat cea de-a 6-a lansare a unui transport de 60 microsateliţi pe orbită, în cadrul constelaţiei Starlink, proiect care atunci când va fi finalizat va număra cel puţin 12.000 de sateliţi şi va oferi servicii de internet de mare viteză, transmite joi Xinhua.

Racheta Falcon 9, care a transportat sateliţii pe orbită, a fost lansată de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida, la ora 8:16 Eastern Standard Time (12:16 GMT).

Conform lui Elon Musk, CEO al SpaceX, unul dintre cele 9 motoare ale rachetei Falcoln 9 s-a defectat în timpul lansării, dar încărcătura a ajuns cu bine pe orbită.

"Unul dintre motoare s-a oprit în timpul ascensiunii, dar nu a afectat inserţia pe orbită. Demonstrează valoarea faptului că avem 9 motoare (pe o rachetă). Cu toate acestea, vom investiga ce s-a întâmplat înainte de o nouă lansare", a fost mesajul postat de Musk pe Twitter după lansare.

În total, compania fondată de Elon Musk a solicitat licenţe pentru a trimite pe orbită până la 42.000 de sateliţi, număr total ipotetic în acest moment.

SpaceX a reiterat că serviciul său de internet va deveni operaţional în 2020 pentru Canada şi nordul Statelor Unite. În cazul în care constelaţia se va materializa, SpaceX va avea mai mulţi sateliţi activi decât toţi ceilalţi operatori de pe planetă, civili şi militari, care se estimează a fi în jur de 2.100.

Micii sateliţi Starlink, cu o greutate de aproximativ 200 de kilograme, echipaţi cu un panou solar, sunt fabricaţi, lansaţi şi operaţi de SpaceX. După ce sunt eliberaţi în spaţiu, ei vor urca uşor, prin mijloace proprii de propulsie, timp de până la patru luni, până vor atinge orbita lor operaţională aflată la altitudinea de 550 kilometri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?