SpaceX a primit aprobarea să construiască naveta spaţială pentru Marte în portul din Los Angeles

SpaceX a primit aprobarea să construiască naveta spaţială pentru Marte în portul din Los Angeles

Consiliul orăşenesc din Los Angeles a aprobat solicitarea companiei spaţiale private SpaceX de a folosi o parte din amenajările disponibile în portul din Los Angeles pentru a construi subansamble ale navetei spaţiale pe care compania lui Elon Musk intenţionează să o lanseze spre Marte, transmite joi Xinhua, care citează presa americană.

Reprezentanţii SpaceX au solicitat autorităţilor locale din Los Angeles această permisiune motivând că are nevoie de capacităţi de producţie suplimentare pentru viitoarea navetă Starship şi pentru racheta portantă care va purta naveta în spaţiu.

În prezent, SpaceX construieşte prototipuri ale navetei Starship la o facilitate din apropiere de Boca Chica Beach, în sudul Texasului, conform Xinhua.

SpaceX a primit acceptul pentru a utiliza un spaţiu de 12,4 acri (0,05 kilometri pătraţi), cu opţiunea de a se extinde până la 19 acri (0,076 km pătraţi) şi de a folosi clădirile industriale din acest perimetru, precum şi de a ridica o hală provizorie, mai notează Xinhua.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Așa o fi?

5 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi