SpaceX a primit aprobarea să construiască naveta spaţială pentru Marte în portul din Los Angeles

SpaceX a primit aprobarea să construiască naveta spaţială pentru Marte în portul din Los Angeles

Consiliul orăşenesc din Los Angeles a aprobat solicitarea companiei spaţiale private SpaceX de a folosi o parte din amenajările disponibile în portul din Los Angeles pentru a construi subansamble ale navetei spaţiale pe care compania lui Elon Musk intenţionează să o lanseze spre Marte, transmite joi Xinhua, care citează presa americană.

Reprezentanţii SpaceX au solicitat autorităţilor locale din Los Angeles această permisiune motivând că are nevoie de capacităţi de producţie suplimentare pentru viitoarea navetă Starship şi pentru racheta portantă care va purta naveta în spaţiu.

În prezent, SpaceX construieşte prototipuri ale navetei Starship la o facilitate din apropiere de Boca Chica Beach, în sudul Texasului, conform Xinhua.

SpaceX a primit acceptul pentru a utiliza un spaţiu de 12,4 acri (0,05 kilometri pătraţi), cu opţiunea de a se extinde până la 19 acri (0,076 km pătraţi) şi de a folosi clădirile industriale din acest perimetru, precum şi de a ridica o hală provizorie, mai notează Xinhua.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...