SpaceX intenţionează să lanseze Starlink Internet în Georgia

SpaceX intenţionează să lanseze Starlink Internet în Georgia

Compania americană SpaceX are în vedere posibilitatea lansării internetului în Georgia prin intermediul comunicaţiilor prin satelit Starlink, precizează serviciul de presă al Comisiei Georgiene de Comunicaţii în urma unei întâlniri cu un reprezentant al SpaceX.

„Am avut o întâlnire foarte interesantă şi importantă cu un reprezentant SpaceX care a venit în Georgia pentru a face cunoştinţă la faţa locului cu mediul de telecomunicaţii georgian. I-am oferit informaţii detaliate despre tendinţele din sectorul de telecomunicaţii din Georgia şi l-am familiarizat cu planurile noastre de viitor. În acest stadiu, SpaceX lucrează pentru a studia particularităţile pieţei georgiane şi se pregăteşte pentru lansarea comercială a operaţiunilor Starlink în Georgia", a declarat serviciul de presă, citând-o pe Ekaterina Imedadze, membră a comisiei de comunicaţii.

Lansarea Starlink în Georgia va contribui la dezvoltarea pieţei serviciilor digitale inovatoare din republică, a adăugat departamentul.

Starlink este un proiect global de sistem de comunicaţii prin satelit. A fost dezvoltat de compania americană SpaceX, fondată în 2002 de inginerul Elon Musk. Sistemul Starlink este conceput pentru a oferi acces la Internet utilizatorilor din întreaga lume prin desfăşurarea unui număr mare de dispozitive mici (cu o greutate de până la 500 kg) pe orbita joasă a Pământului.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!