SpaceX se pregătește să lanseze în spațiu prima sa încărcătură clasificată "secret de apărare"

SpaceX se pregătește să lanseze în spațiu prima sa încărcătură clasificată "secret de apărare"

Societatea americană SpaceX urmează să efectueze duminică prima sa lansare militară, cu o încărcătură clasificată strict secret pentru National Reconnaissance Office (NRO), o agenție de informații americană specializată în sateliți spion, relatează AFP.

Sursa foto: www.spacex.com

Niciun detaliu nu a fost divulgat despre încărcătura cunoscută numai sub numele de cod NROL-76 și care urmează să fie transportată la bordul unei rachete Falcon 9. Aceasta urmează să decoleze de la Cape Canaveral, în Florida, în cursul unui interval de lansare care va începe la ora locală 07.00 (11.00 GMT).

SpaceX, o societate privată fondată de miliardarul Elon Musk, a intentat în 2014 o acțiune judiciară împotriva armatei americane pentru a contesta monopolul lansărilor de sateliți care țin de securitatea națională acordat United Launch Alliance, o operațiune comună a giganților Boeing și Lockheed Martin.

SpaceX va onora și alte două contracte pentru Forțele aeriene americane pentru lansarea pe orbită a unor sateliți GPS. Dacă lansarea de duminică va trebui amânată din cauza condițiilor atmosferice, o altă fereastră de lansare va apărea la 1 mai.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”