Spania: 11 persoane fugite din avionul aterizat de urgenţă la Palma de Mallorca au fost găsite şi reţinute

Spania: 11 persoane fugite din avionul aterizat de urgenţă la Palma de Mallorca au fost găsite şi reţinute

Poliţia din Palma de Mallorca (arhipelagul Baleare) a găsit şi reţinut sâmbătă 11 dintre persoanele care fugiseră dintr-un avion aterizat de urgenţă pe aeroportul din oraş, unul dintre cele mai frecventate din Spania, un incident care a provocat perturbări numeroase ale traficului aerian, transmite AFP.

Avionul , care efectua un zbor între Maroc şi Turcia, a fost deviat vineri, în jurul orei 19.00, spre Palma de Mallorca, din cauza unei presupuse stări de rău a unui pasager, a declarat pentru AFP Garda Civilă.

În timpul evacuării pasagerului în cauză, în jur de 20 de pasageri au profitat de ocazie pentru a fugi din avion.

Poliţia şi Garda Civilă au început imediat căutările pe aeroport, paralizând activităţile, care nu au putut fi reluate decât în jur de miezul nopţii, după 4 ore de întrerupere, au indicat autorităţile aeroportuare.

Potrivit cotidianului El Pais, anchetatorii au în vedere ipoteza unui plan de intrare ilegală în Spania.

''Deocamdată, 11 persoane au fost găsite de poliţie şi Garda Civilă'', a confirmat un purtător de cuvânt al guvernului local.

Cel puţin nouă persoane sunt în continuare fugare, potrivit autorităţilor.

Foto: (c) CATI CLADERA / EPA


Pasagerul care a acuzat starea de rău a fost dus la spital, unde a fost declarat perfect sănătos şi a fost arestat de poliţie pentru ''favorizarea imigraţiei ilegale şi încălcarea legii cu privire la străini'', potrivit El Pais.

''El a părut să sufere de comă diabetică şi a fost transportat cu ambulanţa împreună cu un însoţitor'', care a dispărut şi el imediat ce au ajuns la spital, a relatat poliţia.

Potrivit aplicaţiei FlightRadar24, aeronava în cauză este un Airbus A320 al companiei Air Arabia Maroc şi efectua un zbor între Casablanca şi Istanbul.

În urma incidentului, 13 avioane cu destinaţia Palma de Mallorca au fost redirecţionate către alte aeroporturi, iar 16 zboruri au suferit întârzieri semnificative la plecare, potrivit autorităţilor aeroportuare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…