Spania, afectată de pierderea turiştilor ruşi

Spania, afectată de pierderea turiştilor ruşi

Guvernul spaniol încearcă să găsească ''o soluţie'' pentru a atenua impactul asupra veniturilor din turism în urma pierderii turiştilor ruşi, care probabil în sezonul estival de anul acesta nu vor mai veni foarte mulţi în Spania din cauza sancţiunilor impuse Rusiei după invazia asupra Ucrainei.

''În unele zone de pe Coasta de Aur, în localităţi precum Salou, turiştii ruşi reprezintă circa 15% din rezervările hoteliere (...) Este un procent important şi trebuie să găsim o soluţie'', a declarat vineri agenţiei EFE secretarul de stat spaniol pentru turism, Fernando Valdés.

O măsură avută în vedere, adaugă acesta, este lansarea de campanii pentru atragerea mai multor turişti din alte ţări, cum ar fi Germania, Marea Britanie sau Irlanda.

Există totuşi ţări mult mai dependente de turiştii ruşi şi care vor fi astfel mai afectate, remarcă oficialul spaniol, dând ca exemplu Turcia, Croaţia sau Republica Cehă.

''Ceea ce ne preocupă cel mai mult sunt consecinţele economice în cazul în care conflictul (din Ucraina) se prelungeşte'', mai spune Fernando Valdés, menţionând creşterea preţurilor la energie şi materii prime ca factori ce ar putea inhiba turismul, din cauza creşterii tarifelor turistice şi a scăderii bugetelor personale alocate călătoriilor.

Spania a înregistrat în anul 2019 un număr record de turişti străini, circa 83 de milioane, şi estimează că anul acesta va atinge aproximativ 85% din nivelul acelui an anterior pandemiei COVID-19.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

4 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

5 Noul război? Amănunte care dau fiori...