Spania afirmă că nu va permite ca ambasada sa de la Caracas să servească ''activismului politic''

Spania afirmă că nu va permite ca ambasada sa de la Caracas să servească ''activismului politic''

Ministrul spaniol de externe, Josep Borrell, a afirmat vineri că Madridul nu-i va permite opozantului venezuelean Leopoldo Lopez să facă ''un centru de activism politic'' din ambasada Spaniei la Caracas, unde el s-a refugiat, relatează AFP.

''Spania nu va permite ca ambasada sa să se transforme în centru de activism politic'', a declarat Borrell în cursul unei vizite în Liban. Declaraţiile sale pentru presă au fost transmise de către televiziunea publică spaniolă TVE.

''Suntem de asemenea convinşi că, în aceste condiţii, Venezuela va respecta imunitatea diplomatică'' a reşedinţei ambasadorului unde Leopoldo Lopez s-a refugiat marţi împreună cu soţia sa şi cu fiica lor după ce a scăpat din reşedinţa sa supravegheată, a continuat ministrul Josep Borrell.

Lopez (48 de ani) a ţinut joi o conferinţă de presă la reşedinţa ambasadorului, afirmând că revolta militară anunţată marţi de către şeful opoziţiei Juan Guaido, recunoscut drept preşedinte interimar de către circa cincizeci de ţări, inclusiv Spania, nu face decât să înceapă. Până acum, armata nu pare să-l fi urmat pe Guaido.

''Căderea a început'' pentru regimul venezuelean şi ''acesta este un proces ireversibil'', a adăugat opozantul, dând asigurări că ar exista ''mai multă acţiune în sectorul militar''.

În acelaşi moment guvernul spaniol anunţa într-un comunicat ''că nu-l va preda în nici un caz'' pe Lopez autorităţilor venezuelene, după ce justiţia a ordonat arestarea sa.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?