Spania: Madridul nu intenţionează să îl predea justiţiei venezuelene pe opozantul Leopoldo Lopez, refugiat în reşedinţa ambasadorului său

Spania: Madridul nu intenţionează să îl predea justiţiei venezuelene pe opozantul Leopoldo Lopez, refugiat în reşedinţa ambasadorului său

Guvernul spaniol a afirmat joi că nu intenţionează să îl predea pe liderul opoziţiei Leopoldo Lopez, pentru care Curtea Supremă din Venezuela a emis mandat de arestare, exprimându-şi totodată dorinţa identificării cât mai curând a unei soluţii, potrivit unui comunicat de presă citat de EFE.

Executivul de la Madrid precizează că "Spania nu are nicio intenţie" de a-l preda pe liderul opoziţiei din Venezuela, adăugând că Lopez, soţia sa Lilian Tintori şi fiica lor de 15 luni se află la reşedinţa ambasadorului Spaniei din Caracas, de bună voie".

În comunicarea oficială, guvernul îşi exprimă încrederea că "autorităţile venezuelene vor respecta inviolabilitatea reşedinţei ambasadorului spaniol" şi susţine că era de aşteptat emiterea mandatului de arestare.

Într-o declaraţie ulterioară a ministerului afacerilor externe spaniol se arată că ambasadorul Spaniei la Caracas, Jesus Silva Fernandez, "s-a întâlnit joi cu ministrul de externe venezuelean Jorge Arreaza, cu care a avut ocazia să analizeze situaţia".

Comunicatul ministerului de externe exprimă încrederea că relaţiile bilaterale nu vor fi afectate de aceasta situaţie, precum şi dorinţa identificării unei soluţii cât mai curând posibil, menţionând că în niciun caz nu se are în vedere predarea opozantului autorităţilor venezuelene şi nici evacuarea sa din reşedinţa ambasadorului.

Opozantului Leopoldo Lopez, care a susţinut o revoltă militară efemeră împotriva guvernului preşedintelui Nicolas Maduro marţi, pe străzile din Caracas, i-a fost revocată măsura detenţiei la domiciliu "pentru încălcarea flagrantă a acesteia", se arată într-un comunicat al Curţii Supreme de Justiţie.

Înalta instanţă subliniază că opozantul, privat de libertate din 2014 şi condamnat la aproape 14 ani, a încălcat, de asemenea, măsura privind interzicerea realizării de declaraţii politice prin intermediul mijloacelor de comunicare convenţionale şi neconvenţionale, naţionale şi internaţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…