Spania: Opozantul venezuelean Leopoldo Lopez a ajuns la Madrid

Spania: Opozantul venezuelean Leopoldo Lopez a ajuns la Madrid

Opozantul venezuelean Leopoldo Lopez a ajuns duminică la Madrid după ce a părăsit clandestin Venezuela unde se refugiase în reşedinţa ambasadorului Spaniei, a făcut cunoscut tatăl său, citat de AFP.

"Da, pot confirma că este la Madrid", a afirmat cu emoţie tatăl său, Leopoldo Lopez Gil, care poartă acelaşi nume, fără a preciza cum a ajuns în capitala Spaniei fiul său, figură a opoziţiei venezuelene.

Leopoldo Lopez a părăsit "clandestin" reşedinţa ambasadorului Spaniei la Caracas unde era refugiat de 18 luni, trecând "frontiera cu Columbia", anunţase sâmbătă tatăl său, europarlamentar al Partidului Popular spaniol (dreapta).

Leopoldo Lopez urma să îşi regăsească familia la Madrid, unde mai locuiesc şi alţi lideri ai opoziţiei venezuelene ca fostul primar al Caracasului Antonio Ledezma. De asemenea, Leopoldo Lopez va susţine o conferinţă de presă, la o dată care va fi anunţată, potrivit unei surse apropiate familiei.

Leopoldo Lopez, 49 de ani, este unul din liderii opoziţiei preşedintelui socialist Nicolas Maduro. Fondator al partidului de centru Voluntad Popular (Voinţa Poporului), el este considerat mentorul politic al lui Juan Guaido, pe care circa 60 de ţări îl recunosc ca preşedinte interimar al Venezuelei.

"Venezueleni, această decizie nu a fost uşoară, dar fiţi siguri că puteţi conta pe servitorul vostru pentru a duce lupta de oriunde", a scris Leopoldo Lopez pe contul său de Twitter sâmbătă seară.

Niciun detaliu nu a filtrat asupra condiţiilor plecării sale din reşedinţa diplomatică spaniolă situată într-un cartier select din estul capitalei venezuelene.

"Decizia de a ieşi din ambasadă este o decizie personală şi voluntară", a informat duminică Ministerul spaniol de Externe într-un comunicat.

Guvernul venezuelan l-a acuzat duminică pe ambasadorul Spaniei la Caracas că a fost "complice" la fuga lui Leopoldo Lopez.

"Este în toate aspectele verificabil că şeful misiunii diplomatice spaniole în Venezuela a acţionat ca principal organizator şi complice declarat în fuga de pe teritoriul venezuelean a infractorului Leopoldo Lopez", a scris guvernul Nicolas Maduro într-un comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

4 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”