Spania: Opozantul venezuelean Leopoldo Lopez a ajuns la Madrid

Spania: Opozantul venezuelean Leopoldo Lopez a ajuns la Madrid

Opozantul venezuelean Leopoldo Lopez a ajuns duminică la Madrid după ce a părăsit clandestin Venezuela unde se refugiase în reşedinţa ambasadorului Spaniei, a făcut cunoscut tatăl său, citat de AFP.

"Da, pot confirma că este la Madrid", a afirmat cu emoţie tatăl său, Leopoldo Lopez Gil, care poartă acelaşi nume, fără a preciza cum a ajuns în capitala Spaniei fiul său, figură a opoziţiei venezuelene.

Leopoldo Lopez a părăsit "clandestin" reşedinţa ambasadorului Spaniei la Caracas unde era refugiat de 18 luni, trecând "frontiera cu Columbia", anunţase sâmbătă tatăl său, europarlamentar al Partidului Popular spaniol (dreapta).

Leopoldo Lopez urma să îşi regăsească familia la Madrid, unde mai locuiesc şi alţi lideri ai opoziţiei venezuelene ca fostul primar al Caracasului Antonio Ledezma. De asemenea, Leopoldo Lopez va susţine o conferinţă de presă, la o dată care va fi anunţată, potrivit unei surse apropiate familiei.

Leopoldo Lopez, 49 de ani, este unul din liderii opoziţiei preşedintelui socialist Nicolas Maduro. Fondator al partidului de centru Voluntad Popular (Voinţa Poporului), el este considerat mentorul politic al lui Juan Guaido, pe care circa 60 de ţări îl recunosc ca preşedinte interimar al Venezuelei.

"Venezueleni, această decizie nu a fost uşoară, dar fiţi siguri că puteţi conta pe servitorul vostru pentru a duce lupta de oriunde", a scris Leopoldo Lopez pe contul său de Twitter sâmbătă seară.

Niciun detaliu nu a filtrat asupra condiţiilor plecării sale din reşedinţa diplomatică spaniolă situată într-un cartier select din estul capitalei venezuelene.

"Decizia de a ieşi din ambasadă este o decizie personală şi voluntară", a informat duminică Ministerul spaniol de Externe într-un comunicat.

Guvernul venezuelan l-a acuzat duminică pe ambasadorul Spaniei la Caracas că a fost "complice" la fuga lui Leopoldo Lopez.

"Este în toate aspectele verificabil că şeful misiunii diplomatice spaniole în Venezuela a acţionat ca principal organizator şi complice declarat în fuga de pe teritoriul venezuelean a infractorului Leopoldo Lopez", a scris guvernul Nicolas Maduro într-un comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…