Spania: Președinta și vicepreședinții parlamentului catalan, convocați de Curtea Supremă pentru o posibilă inculpare după declarația de independență

Spania: Președinta și vicepreședinții parlamentului catalan, convocați de Curtea Supremă pentru o posibilă inculpare după declarația de independență

Președinta parlamentului catalan, Carme Forcadell, urmează să fie convocată în fața Curții Supreme a Spaniei în vederea unei posibile inculpări pentru declarația de independență votată vineri de parlamentul Cataloniei, a anunțat marți o sursă judiciară spaniolă citată de AFP.

Conform acestei surse, împreună cu Carme Forcadell vor fi convocați și cei cinci vicepreședinți ai parlamentului catalan. Ei vor fi audiați pe 2 și 3 noiembrie.

Convocare survine cererii înaintate luni de procurorul general al Spaniei, José Manuel Maza, în vederea inculpării pentru rebeliune, răzvrătire și delapidare de fonduri a membrilor fostului executiv catalan condus Carles Puigdemont, precum și a membrilor parlamentului catalan dizolvat care au votat declarația unilaterală de independență a Cataloniei.

Delictul de rebeliune este pasibil în Spania cu închisoare de la 15 până la 30 de ani, iar cel de răzvrătire cu până la 15 ani.

Cazul lui Carles Puigdemont și a membrilor guvernului său destituit va fi tratat de tribunalul Audiența Națională, care deocamdată nu a oferit informații despre eventuale audieri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!