Spania: Președinta și vicepreședinții parlamentului catalan, convocați de Curtea Supremă pentru o posibilă inculpare după declarația de independență

Spania: Președinta și vicepreședinții parlamentului catalan, convocați de Curtea Supremă pentru o posibilă inculpare după declarația de independență

Președinta parlamentului catalan, Carme Forcadell, urmează să fie convocată în fața Curții Supreme a Spaniei în vederea unei posibile inculpări pentru declarația de independență votată vineri de parlamentul Cataloniei, a anunțat marți o sursă judiciară spaniolă citată de AFP.

Conform acestei surse, împreună cu Carme Forcadell vor fi convocați și cei cinci vicepreședinți ai parlamentului catalan. Ei vor fi audiați pe 2 și 3 noiembrie.

Convocare survine cererii înaintate luni de procurorul general al Spaniei, José Manuel Maza, în vederea inculpării pentru rebeliune, răzvrătire și delapidare de fonduri a membrilor fostului executiv catalan condus Carles Puigdemont, precum și a membrilor parlamentului catalan dizolvat care au votat declarația unilaterală de independență a Cataloniei.

Delictul de rebeliune este pasibil în Spania cu închisoare de la 15 până la 30 de ani, iar cel de răzvrătire cu până la 15 ani.

Cazul lui Carles Puigdemont și a membrilor guvernului său destituit va fi tratat de tribunalul Audiența Națională, care deocamdată nu a oferit informații despre eventuale audieri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

2 Așa o fi? / Adrian Năstase, „regele imobiliarelor” din Militari? / Dezvăluiri care te lasă cu gura căscată

3 Turnătorul Isărescu s-a pișat cu boltă pe oamenii care muncesc onest în această țară! / Băi, nenorocitule, nu îț…

4 Culisele angajării Proastei României la BNR pe un salariu net de 16.000 de lei / lunar

5 Bianca și Bodi, întâlnire-surpriză în Herăstrău! Bădălău ar fi sosit într-un suflet la „locul faptei”