SPAŢIU - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Nori deasupra Munţilor Wrangell din Alaska, fotografiaţi de NASA

SPAŢIU - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Nori deasupra Munţilor Wrangell din Alaska, fotografiaţi de NASA

O imagine spectaculoasă, care prezintă formaţiuni noroase ce acoperă cele mai înalte piscuri ale Munţilor Wrangell din Alaska, a fost publicată luni pe site-ul NASA.

De-a lungul anilor, oamenii de ştiinţă au realizat fotografii spectaculoase în timp ce cartografiau stratul de gheaţă de pe Terra cu ocazia unei misiuni coordonate de NASA, denumită Operation IceBridge.

Multe dintre acele fotografii conţineau peisaje din Groenlanda şi Antarctica, acoperite de zăpadă şi gheaţă, unde au loc în fiecare an misiuni îndelungate de cercetări ştiinţifice.

Misiunile IceBridge din Alaska, cu durate mai scurte, au dezvăluit însă peisaje la fel de maiestuoase. Un exemplu relevant în acest sens este imaginea Munţilor Wrangell din partea estică a peninsulei Alaska.

Chris Larsen de la Universitatea Alaska din Fairbanks a făcut o serie de fotografii la sfârşitul lunii mai 2018 cu ocazia unor zboruri de cercetare realizate cu scopul de a monitoriza gheţarii montani din Alaska.

El a participat la două zboruri pe an în cadrul misiunilor IceBridge din Alaska începând din 2009. Norii precum cei surprinşi în imaginea publicată pe site-ul NASA au persistat pe durata misiunii sale din luna mai, însă cercetătorii au reuşit totuşi să colecteze date ştiinţifice în 10 dintre cele 11 zile care au permis efectuarea unor deplasări aeriene în timpul acestei misiuni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro