SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Creativitatea Mamei Natură (coasta de vest a sudului Africii văzută de pe ISS)

SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Creativitatea Mamei Natură (coasta de vest a sudului Africii văzută de pe ISS)

În această fotografie, realizată de pe orbită, de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), se poate observa frumuseţea sălbatică a coastei de vest a sudului Africii, conform NASA.

Fotografia a fost realizată de Alexander Gerst, comandantul echipajului de pe ISS. "Nu sunt mulţi artişti pe această lume care să fie la fel de creativi ca Mama Natură", a declarat el despre această imagine.

Astronautul Alexander Gerst, poreclit 'Astro Alex'', care a preluat săptămâna trecută comanda Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), este primul cetăţean german aflat la conducerea laboratorului spaţial aflat pe orbita Pământului.

ISS, care orbitează la o altitudine de circa 400 de kilometri, are ca misiune efectuarea unor studii ştiinţifice imposibil de realizat pe Pământ. Laboratorul ISS, unul dintre rarele exemple ce marchează cooperarea dintre Rusia şi Statele Unite, se află pe orbită din 1998 şi se deplasează pe o orbită cu o viteză de 28.000 de kilometri pe oră. Şaisprezece ţări participă la proiectul ISS, care a avut un cost total de peste 150 de miliarde de dolari, finanţat în mare parte de Statele Unite şi Rusia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …

5 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…