SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Jocurile Olimpice văzute din spaţiu

SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Jocurile Olimpice văzute din spaţiu

De la prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, în 1924, acest eveniment sportiv a fost organizat doar de două ori în Asia, şi ambele ediţii au fost desfăşurate în Japonia. Organizarea ediţiei din anul acesta i-a revenit Coreii de Sud, iar oraşele alese au fost Pyeongchang şi Gangneung. Ambele oraşe sunt vizibile în această imagine ce a fost obţinută la 26 ianuarie 2018 de satelitul Landsat 8.

Oraşul Pyeongchang se află amplasat la altitudinea de aproximativ 700 de metri în Munţii Taebaek, un lanţ muntos vechi de 22 de milioane de ani ce se întinde pe 500 de kilometri în apropierea coastei pacifice a Peninsulei Coreea.

În perioada Olimpiadei de Iarnă, NASA oferă date pentru creşterea acurateţei prognozelor meteorologice în această regiune, în special cu privire la producerea unor viscole.

Deocamdată, principala problemă cu care s-au confruntat, deopotrivă, organizatorii, sportivii participanţi şi spectatorii Olimpiadei, este frigul. Meteorologii au avertizat cu privire la un val de frig siberian, care aduce vânt puternic şi valori ale temperaturilor de -25 grade Celsius.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /