Spectacol „sexy” cu dans la bară, în biserică. Preotul, amenințat cu moartea de credincioșii revoltați

Spectacol „sexy” cu dans la bară, în biserică. Preotul, amenințat cu moartea de credincioșii revoltați

Un grup artistic de muzică barocă a interpretat secvența lirică Stabat Mater de Pergolesi, combinată cu numere de dans la bară. Preotul francez a primit amenințări cu moartea după ce în biserica sa a avut loc un spectacolul, despre care ziarul local spune că a fost "sexy".

Dans la bară în biserică FOTO Pexels

Daniel Boessenbacher, preotul de la biserica protestantă Saint-Guillaume din Strasbourg, în estul Franței, a declarat pentru AFP că a alertat poliția cu privire la amenințări după ce a primit două scrisori anonime.

"Nu există nicio îndoială, este vorba despre un spectacol care implică Stabat Mater și dansul la bară", a spus el.

Asociația de muzică barocă Passions Croisées (Patimile întrețesute), a închiriat biserica săptămâna trecută pentru două spectacole în care erau prezentate secvențe lirice Stabat Mater a lui Giovanni Battista Pergolesi, pe care au combinat-o cu numere de dans și dans la bară.

Spectacolul, considerat „sexy”

Ziarul Dernières Nouvelles d'Alsace a declarat că dansul la bară al gimnastului și fostului campion francez la dans la bară Vincent Grobelny a fost "abil, atletic, grațios, impertinent și, unii ar spune, sexy" și a lăsat publicul "cu gura căscată".

Cele 1.000 de bilete pentru spectacol s-au vândut foarte repede, a precizat acesta, notează The Guardian.

Preotul a descris programul serii ca fiind "cochet, dar blând", recunoscând că "unora nu le-a plăcut".

Una dintre scrisorile de amenințare spunea că "enoriașii ar trebui să fie decapitați", precizând că "aceasta nu este o biserică, ci un cabaret". Cealaltă spunea despre preot că "trebuie să i se taie capul pentru că a dat cheia sfintei noastre biserici unui șarpe dansator".

Boessenbacher a declarat că au fost găsite copii ale programului serii, adnotate cu remarci precum "veți muri" sau "veți merge în iad", strecurate sub ușa bisericii.

Dansul la bară, sport olimpic

"Suntem obișnuiți să primim reacții, dar nu să primim amenințări cu moartea. Nu mă descurajează deloc. Cred că biserica trebuie să se deschidă către lume", a spus bărbatul de 54 de ani.

Dansul la bară este văzut uneori ca fiind sinonim cu spectacolele erotice și cluburile de sex, dar este, de asemenea, un sport atletic calificat care necesită un nivel ridicat de fitness și dedicare.

Există numeroase competiții naționale și internaționale de pole dance, iar Federația Internațională de Pole Sports face lobby pentru includerea acestui sport în Jocurile Olimpice.

Alte două spectacole care combină opera și dansul la bară sunt programate la Saint-Guillaume, pe 31 mai și 1 iunie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”