Spectacolul de balet pentru copii ''Albă ca zăpada şi cei şapte pitici'' - sâmbătă, pe scena ONB

Spectacolul de balet pentru copii ''Albă ca zăpada şi cei şapte pitici'' - sâmbătă, pe scena ONB

Spectacolul de balet pentru copii ''Albă ca zăpada şi cei şapte pitici'', de Cornel Trăilescu, va fi prezentat, sâmbătă, începând cu ora 18,00, pe scena Operei Naţionale Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al ONB, transmis marţi AGERPRES, coregrafia poartă semnătura lui Francisc Valkay, iar scenografia a fost realizată de Adriana Urmuzescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodoraşcu.

Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau online - la http://tickets.operanb.ro .

Una dintre cele mai cunoscute poveşti pentru copii, "Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici" a fraţilor Grimm a fost publicată, într-o primă versiune, în 1812, iar apoi în 1854, în varianta finală.

Oglinda fermecată, mărul otrăvit, sicriul din sticlă, personaje precum regina cea rea sau cei şapte pitici sunt detalii din poveste care au pătruns, de-a lungul timpului, în imaginarul colectiv, inspirând nenumărate producţii artistice aşa cum sunt, spre exemplu, spectacolul din 1912, de pe Broadway (unde piticii primesc, pentru prima dată, nume) şi filmul "Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici", din 1937, al lui Walt Disney, care, ca şi povestea originală, a stat la baza unui număr impresionant de creaţii artistice, printre care şi producţiile de balet. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…