Spionaj: Ambasadorul Iranului la Berlin, convocat la Ministerul de Externe german

Spionaj: Ambasadorul Iranului la Berlin, convocat la Ministerul de Externe german

 Ministerul de Externe german l-a convocat în decembrie anul trecut pe ambasadorul Iranului la Berlin în legătură cu cazul unui bărbat, născut în Pakistan, care fusese condamnat pentru spionarea unui politician german în favoarea Teheranului, transmite marţi DPA.

Ambasadorul iranian Ali Majedi a fost chemat pe 22 decembrie la Ministerul Afacerilor Externe german pentru a i se prezenta o notă de protest cu privire la acţiunile lui Syed Mustafa H, au relatat luni publicaţia Suddeutsche Zeitung şi posturile de radio NDR şi WDR.

În luna martie 2017, Syed Mustafa H a fost condamnat pentru spionarea lui Reinhold Robbe, politician german şi fost preşedinte al Societăţii Germano-Israeliene (DIG), inclusiv prin fotografierea lui Robbe pe drumul dintre locuinţa sa şi sediul DIG din centrul Berlinului.

După condamnarea lui Syed Mustafa H, Reinhold Robbe a acuzat Teheranul că pusese la cale asasinarea sa şi i-a cerut Germaniei să solicite explicaţii Iranului, potrivit presei germane.

Ministerul de Externe german i-a transmis clar ambasadorului Majedi în timpul întâlnirii din decembrie că 'încălcările de acest fel sunt complet inacceptabile şi au consecinţe negative asupra relaţiilor dintre Germania şi Iran', adaugă Suddeutsche Zeitung.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital