Spital din România, „paralizat” după ce un angajat s-a uitat la filme pentru adulți pe calculatorul de la muncă

Spital din România, „paralizat” după ce un angajat s-a uitat la filme pentru adulți pe calculatorul de la muncă

Situație incredibilă la un spital din Târgu Neamț, unde activitatea unității sanitare a fost blocată după ce sistemul s-a virusat din cauza filmelor pentru adulți.

PC-urile centrului de primiri urgențe au fost virusate și ambulanțele cu pacienții COVID-19 au fost nevoiți să aștepte remedierea situației, în curtea spitalului, scrie antena3.ro.

Cazul revoltător a fost înregistrat la Spitalul Orășenesc „Sfântul Dimitrie” din Târgu Neamț.

Calculatoarele de la centrul de primire urgențe s-au blocat și au împiedicat desfășurarea activității după ce au fost virusate.

Gusturi „alese”: Filme XXX și filme cu Bruce Lee

În noaptea de 1 aprilie (ironia sorții!), cineva care a fost de gardă s-a uitat pe calculatorul de la urgențe la filme deocheate, dar și la filme de karate cu Bruce Lee.

Făptașul a fost surprins de camerele de supraveghere ale spitalului, unde se vede clar la ce se uită angajatul în timpul gărzii de noapte…

Nu a trecut mult timp și toate calculatoarele s-au blocat, paralizând activitatea spitalului. Fără PC nu poți introduce datele pacienților în baza de date.

Cazul controversat a fost relatat chiar de conducerea spitalului, care spune că va demara o anchetă internă, iar acum accesul la PC-uri este restricționat.

Cazul a ieşit la iveală zilele trecute, după ce un consilier independent din Târgu Neamţ, Maria Vrânceanu, care este şi membru în Consiliul de Administraţie al unităţii sanitare, a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe, din cauza unei probleme medicale a soţului.

„Pe 2 aprilie, am mers cu soţul la CPU, pentru că a avut o problemă de sănătate, un fel de intoxicaţie. Asta se întâmpla în jurul orei 11.00. Am ajuns la triaj şi era destulă forfotă acolo, asistentele fiind prinse cu munca, dar am observat că ele îşi alocă mult timp pentru completat hârtii, ceea ce nu e normal. Se pierdea mult timp care ar trebui folosit în interesul pacientului. La un moment dat s-a blocat tot triajul. Şi nu ştiam ce se întâmplă. Aşa că m-am interesat care e cauza blocajului activităţii. După ce l-am sunat pe domnul inginer Cebere, care se ocupă de sistemul IT din spital, am aflat că s-a blocat calculatorul“, a declarat, pentru Mesagerul.ro. Maria Vrânceanu.

Consiliera a mai spus că fără calculator la CPU se dăpeste cap rutina serviciului, pentru că sunt proceduri de introducere a fiecărui pacient de către registrator în baza de date. A întrebat de unde provine problema şi a aflat că în noaptea precedentă, 1/2 aprile 2021, inginerul IT a constatat că se blocase calculatorul de la triaj, din cauza unor viruşi.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina