Sport: Dopaj - 172 de controale pozitive la meldonium din 1 ianuarie 2016 (AMA)

Sport: Dopaj - 172 de controale pozitive la meldonium din 1 ianuarie 2016 (AMA)

Agenția mondială antidoping (AMA) a înregistrat 172 de cazuri de dopaj cu meldonium, de la înscrierea acestei substanțe pe lista produselor interzise, la 1 ianuarie 2016, a anunțat miercuri agenția pe contul său Twitter.

AMA nu a detaliat controalele pozitive țară cu țară, însă Rusia se află în ochiul ciclonului, după suspendarea atleților săi de către IAAF și după recentul scandal care a izbucnit când vedeta tenisului rus Maria Șarapova a anunțat că a fost suspendată pentru utilizarea meldoniumului.

Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, afirma la sfârșitul lunii martie că cel puțin 27 de sportivi au fost depistați pozitiv la meldonium în Rusia.

Produs pentru prima dată într-un laborator leton, pe vremea fostei URSS, acest medicament, utilizat la început pentru tratamentul diabetului și al problemelor cardiace, are ca efect dopant creșterea circulației sanguine și astfel poate ameliora performanțele sportive.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...