Sportivii României şi ai Republicii Moldova vor concura cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret

Sportivii României şi ai Republicii Moldova vor concura cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret

Sportivii României şi ai Republicii Moldova vor concura cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), programate în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires, a anunţat, luni, preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

Acesta a explicat că echipamentele sunt inscripţionate fiecare cu însemnele şi numele ţării pe care sportivii le reprezintă.

"Am primit o solicitare de la prietenul meu, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv al Republicii Moldova (n.r. - Nicolae Juravschi). Am discutat după ce i-am arătat designul pentru echipamentul sportivilor şi al oficialilor noştri la JOT şi i-a plăcut foarte mult. Noi avem o colaborare foarte bună şi având în vedere că au o situaţie mai dificilă ne-au făcut o solicitare de a beneficia şi ei de echipamentul sportivilor români. Sigur, vor fi inscripţionate însemnele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv al Republicii Moldova pe echipamente. Am obţinut aprobare din partea Comitetului Executiv al COSR şi cred că va fi un moment inedit. Acest echipament l-am făcut împreună cu Universitatea Naţională de Arte. A fost o echipă care a lucrat la acest design şi considerăm noi că exprimă bucurie şi tinereţe. Nu este un mesaj pentru Centenar. Ne dorim doar să transmitem un mesaj de pace, exact ceea ce olimpismul promovează", a spus Covaliu.

Întrebat dacă pe viitor România şi Republica Moldova vor defila sub acelaşi steag precum cele două Corei, Mihai Covaliu a răspuns: "Nu ştiu, nu e treaba noastră. Noi nu facem politică. Noi promovăm valorile olimpice, fair-play, pace şi prietenie".

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a prezentat oficial, luni, în cadrul unui eveniment organizat la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic "Sydney 2000" din Izvorani, echipa care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) 2018 programate în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires.

Echipamentul pe care îl vor purta cei 34 de sportivi români (21 de fete şi 13 băieţi) a fost realizat special de compania chinezească Peak. Acesta este predominant alb, cu mâneci roşii, având pe corp şi pe picioare inserţii cu tricolorul României.

La a treia ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret vor participa aproximativ 4.000 de sportivi din peste 200 de ţări, care vor concura la 32 de discipline şi 241 de probe.

Echipa Olimpică a României este compusă din 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, care vor concura la 14 discipline sportive.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...