SRI afirmă că nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei SIPA

SRI afirmă că nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei SIPA

Serviciul Român de Informații (SRI) a precizat luni că nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei SIPA, ci doar a asigurat antiefracție locația cu sisteme clasice.

''Referitor la modalitatea de gestionare a arhivei SIPA, structură aflată în subordinea Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri. Singura legătură a SRI cu această arhivă a fost aceea că RASIROM, regie aflată în coordonarea SRI, a asigurat antiefracție locația în care se afla arhiva SIPA cu sisteme clasice — camere video la intrare și pe hol'', au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai SRI.

Jurnalistul Dan Andronic a susținut luni, într-un articol publicat în ''Evenimentul Zilei'', că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de o comisie desemnată de Monica Macovei, ministru al Justiției la acea dată.

''Din arhiva SIPA, în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, au fost copiate documente'', afirmă jurnalistul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

5 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid