SRI afirmă că nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei SIPA

SRI afirmă că nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei SIPA

Serviciul Român de Informații (SRI) a precizat luni că nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei SIPA, ci doar a asigurat antiefracție locația cu sisteme clasice.

''Referitor la modalitatea de gestionare a arhivei SIPA, structură aflată în subordinea Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri. Singura legătură a SRI cu această arhivă a fost aceea că RASIROM, regie aflată în coordonarea SRI, a asigurat antiefracție locația în care se afla arhiva SIPA cu sisteme clasice — camere video la intrare și pe hol'', au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai SRI.

Jurnalistul Dan Andronic a susținut luni, într-un articol publicat în ''Evenimentul Zilei'', că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de o comisie desemnată de Monica Macovei, ministru al Justiției la acea dată.

''Din arhiva SIPA, în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, au fost copiate documente'', afirmă jurnalistul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 Așa o fi?

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…