SRI: Hellvig a solicitat președintelui Iohannis trecerea în rezervă a generalului Coldea

SRI: Hellvig a solicitat președintelui Iohannis trecerea în rezervă a generalului Coldea

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a solicitat președintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, după ce acesta a cerut eliberarea din funcție, informează un comunicat al SRI, remis marți AGERPRES.

Potrivit sursei citate, motivele pentru care Coldea a făcut acest gest "țin de demnitatea și onoarea militară și de riscul afectării grave a instituției".

SRI precizează că în urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern a fost întocmit un raport care "clarifică toate aspectele vehiculate în spațiul public" privind activitatea generalului Coldea, dar și "alte aspecte care țin de activitățile unor cadre ale serviciului care au fost vehiculate public".

După cum menționează sursa citată, investigația privind afirmațiile din mass-media din ultima perioadă a fost "complexă" și "minuțioasă".

"Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare și au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o ședință a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcari ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcție a domnului general-locotenent Florian Coldea", se arată în comunicat.

În cadrul ședinței respective, Coldea a solicitat directorului SRI, Eduard Hellvig, "eliberarea din funcție și punerea la dispoziția și nevoile instituției, după aproape 12 ani de când exercită aceasta funcție".

"Prim-adjunctul directorului a prezentat motive ce țin de demnitatea și onoarea militară și de riscul afectării grave a activității instituției. În acest sens, directorul SRI a solicitat președintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuțiile funcției de prim-adjunct al directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, directorul SRI", precizează sursa amintită.

Totodată, SRI afirmă că va rămâne ferm în ceea ce privește procesul de transparentizare instituțională, de respectare a procedurilor de evaluare și control intern.

"SRI își reafirmă determinarea de a îndeplini asumat misiunile sale, în parteneriat cu toate instituțiile naționale și internaționale cu care colaborează pentru apărarea intereselor de securitate națională și protejarea cetățenilor români, la standarde euro-atlantice de profesionalism", conchide comunicatul instituției.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!