Sri Lanka interzice vânzarea de benzină şi motorină către populaţie

Sri Lanka interzice vânzarea de benzină şi motorină către populaţie

Guvernul din Sri Lanka a anunţat luni că cetăţenii nu vor mai avea dreptul să cumpere carburanţi până pe 10 iulie. Bandula Gunewardena, purtător de cuvânt al cabinetului, a spus că ţara „nu s-a mai confruntat niciodată în istoria sa cu o criză economică atât de gravă”.

Statul asiatic încearcă acum să obţină petrol mai ieftin de la producătorii mari de energie, precum Rusia sau Qatar.

Economia sri-lankeză a fost afectată grav de pandemia de coronavirus, de preţurile mari la energie şi reducerile de taxe şi impozite decise de guvern.

Fără a dispune de suficientă valută pentru a plăti importurile bunurilor esenţiale, pe plan intern s-a creat o criză de alimente, medicamente şi combustibli, iar costul vieţii a crescut la un nivel record.

În timpul weekend-ului, autorităţile au anunţat că statul mai are doar 9.000 de tone de motorină şi 6.000 de tone de benzină pentru a alimenta vehiculele esenţiale în următoarele zile. Luând în calcul consumul obişnuit, se estimează că aceste stocuri ar ajunge pentru mai puţin de o săptămână.

„Facem tot ce putem pentru a obţine noi stocuri, însă nu ştim când vom reuşi asta”, a explicat duminică ministrul Energiei din Sri Lanka.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...