SRI: Peste 70% din buget - cheltuieli de personal; Serviciul mai are și alte atribuții dincolo de intelligence

SRI: Peste 70% din buget - cheltuieli de personal; Serviciul mai are și alte atribuții dincolo de intelligence

Peste 70% din bugetul Serviciului Român de Informații merge către cheltuieli de personal - pensii și salarii, iar, pe lângă munca de intelligence, Serviciul mai are și alte atribuții, cum ar fi transportul corespondenței sau controlul de securitate la aeroporturi, precizează Biroul de Presă al SRI.

Potrivit sursei citate, pe zona de control de securitate în aeroporturi merge circa 10% din bugetul instituției. De asemenea, adaugă aceeași sursă, în bugetul SRI intră și pensiile celor de la fosta Direcție de Informatii Externe, actualul SIE.

"SRI transportă corespondența clasificată națională NATO-UE, dar și corespondența oficială neclasificată adresată reciproc între autoritățile și instituțiile publice, centrale și locale, precum și între acestea și unitățile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale. 7% din bugetul SRI este destinat transportului de documente între toate instituțiile statului. Însă, mai puțin de 10% dintre acestea sunt documente clasificate. Restul, sunt documente oficiale neclasificate", se mai arată în precizarea SRI.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră

5 Elena Băsescu, într-o ținută de „doar” 6500 de euro. Bine, a coborât dintr-un X6 care sare de 100.000!