SRI respinge afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la implicarea conducerii în dosarul Black Cube

Serviciul Roman de Informații respinge cu fermitate afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la implicarea conducerii SRI în dosarul Black Cube.

''În legătură cu speculațiile apărute în spațiul public în care numele directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, este menționat de către persoane față de care se efectuează urmărirea penală, Serviciul Român de Informații face următoarele precizări. Serviciul Român de Informații nu comentează pe marginea unor dosare penale aflate în lucru. Serviciul Român de Informații respinge cu fermitate afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la implicarea conducerii SRI în dosarul Black Cube'', precizează Serviciul într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Totodată, SRI menționează că ''niciodată, în nicio situație și în niciun context directorul SRI nu a discutat direct sau indirect cu persoanele cercetate de procurori în acest dosar''.

''De altfel, SRI a contribuit determinant, cu aprobarea directorului și potrivit competențelor legale, la furnizarea de informații relevante care au condus la începerea urmăririi penale în acest caz'', adaugă sursa citată.

Trei israelieni au fost puși sub acuzare în acest dosar — Ron Weiner, David Geclowicz și Yossi Barkshtein. Ultimul a reușit să fugă din România, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsă. Ron Weiner și David Geclowicz și-au recunoscut vinovăția și au încheiat un acord cu procurorii DIICOT pentru a primi pedepse reduse.

Potrivit acestui acord, ei au acceptat să primească o condamnare de 3 ani închisoare cu suspendare și să efectueze muncă în folosul comunității.

Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost trimis la Tribunalul București, instanța stabilind pentru 7 noiembrie data pentru desfășurarea procesului.

Cei doi angajați ai firmei Black Cube sunt cercetați în prezent în libertate, sub control judiciar. De asemenea, procurorii l-au pus sub urmărire penală pe fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, aflat în prezent în arest preventiv.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?