SRI și STS, cadoul final pentru Ghiță&Co

SRI și STS, cadoul final pentru Ghiță&Co

Din pacate din punct de vedere al luptei impotriva coruptiei si al mafiei din Achizitiile Publice inceputa sub “Inaltul patronaj al lui Victor Ponta” si coordonata sub patronajul lui Sebastian Ghita de firmele SIVECO, ASESOFT (si toti puii Asesoft/Teamnet/Ymens/Nova Tech/2kTelecom, etc) si UTI informatille prezentate in Comisarul din 15 august 2016 s-au dovedit inca odata corecte si extrem de bine documentate.( Citește DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE / Proiectul SRI de 31 de milioane de euro, sub controlul ASESOFT, SIVECO și UTI ).

Ca sa spulberam misterul avem confirmarea oficiala ( asa cum am anuntat inca din 15 august , cu aproximativ 7 zile inainte de depunerea ofertelor la proiectul SRI - Big Brother ) ca oferta potential castigatoare ( Asocierea SIVECO ca lider de consortiu si NOVA Tech Inovation ca Partner in consortiu - adica Asesoft) a mai facut un pas decisiv si se indreapta clar catre adjudecarea acestui proiect de 31 milioane de Euro pentru buzunarele lui Sebastian Ghita (omul din spatele SIVECO si a noilor pui – ex: Nova Tech Inovation, firma aparute dupa insolventa din 2015 a firmei mama ASESOFT International). 

Categoric, un ultim cadou inainte de alegerile parlamentare al “prietenilor” lui Sebastian Ghita, Irina Socol si Tiberiu Urdareanu din interiorul SRI. Si oricum, asteptam si un ultim business pana in 11 decembrie (pour la bonne bouche) si de la dl Marcel Opris/STS catre acelasi grup de interese, unde evident se va adauga direct sau indirect si pusculita lui Opris din ultimii 6-8 ani, consortiul QBS/S&T. 

Ca sa revenim la SRI, intreaga piata IT&C din Romania stie ca acest consortiu (SIVECO – NOVA TECH Inovation) nu este “ singur “ in aceasta batalie si ca de obicei mai exista cel putin o oferta care vine “ la pachet “ si care este consortiul “traditional” format din Telekom Romania si Ymens/Teamnet (din nou o firma coordonata de Sebastian Ghita prin intermediul fostului sau coleg Bogdan Padiu, iar cooperarea cu Telekom este asigurata prin comisionul personal de success al Directorului Telekom Ovidiu Ghiman).

Modelul pentru cei care urmaresc cu atentie aceste tipuri de proceduri se numeste “ sandwich “ si se refera la faptul ca cele doua consortii intelese in prealabil (evident o intelegere care incalca grav legea) vor avea o abordare de tipul urmator : oferta SIVECO va fi cea cu pretul cel mai mare iar Telekom – Teamnet/Ymens cu pretul cel mai mic la licitatia electronica (sau invers). Astfel folosind metoda “ sandwich “ cele doua consortii pot controla licitatia si din punct de vedere pret.

Si oricum, va exista si colacul de salvare UTI (care ca de obicei va veni la pretul maximal, sperand in descalificarea tuturor celor dinaintea lui - asa cum a fost aranjamentul de la deal-ul de la Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate in proiectul Dosarul Pacientului - ulterior adjudecarii, evident ca UTI a subcontractat masiv tot catre SIVECO si TEAMNET/ASESOFT).

Doua amanunte IMPORTANTE au marcat aceasta etapa a 2 a licitatiei care s-a consumat pe data de 22 august 2016 si anume: 

1. Confirmare in clar si fara dubii a parteneriatului facut de mai bine de 8 luni de zile in vederea castigarii acestui proiect de catre SIVECO-NOVA TECH Inovation si prin care cele doua firme si-au creeat un avantaj competitiv ILEGAL . Asteptam in continuare raspuns de la SRI la partea 1 a acestui articol avand in vedere ca ipotezele ridicate pe 15 august s-au adeverit pe 22 august la momentul depunerii ofertelor. 

2. Continuarea si dezvoltarea “ parteneriatului penal “ Telekom Romania ( fosta ROMTELECOM ) cu Grupul Asesoft ( firma Ymens Teamnet ) , parteneriat care din ce stim in ultimul an a condus la multe demisii si demiteri in cadrul Telekom Romania in urma unor investigatii interne si din partea unor Institutii specializate ale statului roman, sic !.

Din ce stim intreg managementul verticalei de Licitatii Sector Public Telekom Romania ( dar paradoxal, mai putin dl. Ovidiu Ghiman - Il Capo dei tutti Capi !!) a fost demis/schimbat (ca exemple : dl. Angelos Fountoulakis, dl. Mihai Galbura, d-na Dania Selaru, etc...) ca urmare a acestui “ parteneriat “ de success prin care Telekom Romania prelua riskul in fata Beneficiarului si dupa aceea subcontracta 99% din proiect catre grupul Asesoft (si SIVECO in spatele Asesoft)– in speta acum catre Ymens Teamnet. 

Acest parteneriat de success al TELEKOM ne aduce aminte de mai multe proiecte insumand aprox 150-180 de milioane EUR in total, adunate la Ministerul Mediului, Ministerul Muncii, RO-NET, toate aceste proiecte castigate de Telekom Romania si subcontractate aproape integral catre Grupul Asesoft, Teamnet, 2k Telekom si bineinteles, ca intotdeauna catre nelipsit-ul SIVECO, etc... 

Oare TELEKOM Romania nu face parte din acele “corporatii lacome" pe care dl Sebastian Ghita le infiera in toata presa si in special pe RomaniaTV ? Sau

TELEKOM Romania este “corporatia buna” cooperanta cu Sebastian Ghita, Victor Ponta si Marcel Opris in toate proiectele Sectorului Public ? 

Ce au de spus Departamentul de Complianta si Etica a TELEKOM Romania, board-ul si reprezentatii actionarilor germani ai TELEKOM de relatia mai mult decat prieteneasca intre dl Ovidiu Ghiman si Sebastian Ghita/Bogdan Padiu/Andrei Cruceru, etc…

Au avut acestia curiozitatea sa verifica cu cat au crescut conturile dlui Ovidiu Ghiman (atat din Romania cat si din off-shore-uri), din momentul in care a inceput cooperarea directa sau indirecta cu Sebastian Ghita ? Gurile rele spun ca doar comisionul personal, net, al dlui Ovidiu Ghiman la ultima afacere de la Ministerul Mediului (30 mil EUR, castigat de Telekom in 2013/2014 si subcontractat la 98% din valoare catre grupul Ghita/Socol/Padiu) a fost de aproape 875,000 EUR, evident nefiind incasat in Romania. 

In final, ramane de vazut si urmarit totusi si subiectul asa-numitului DEMO de aplicatie aferent acestui proiect, care este punctul fierbinte si care va face diferenta in evaluare. Ramane doar intrebarea este daca Beneficiarul final va “opta” pentru o solutie dezvoltata “ in casa “ de firme care nu au nicio referinta in domeniu ( aici se incadreaza ofertele SIVECO-NOVA Tech (adica Socol) si Telekom/Teamnet/Ymens (adica Ghita)) sau va opta pentru solutii standard de gen SAP – Palantir (adica UTI) ? Aici , ca si la prima parte a anchetei , doar persoanele responsabile din partea Beneficiarului pot raspunde la aceste intrebari, dar oricum gaselnita este ca poti descalifica pe o demonstratie a solutiei absolut subiectiva, toate ofertele incomode, la genul :

“Oferta dvs este foarte buna si foarte ieftina, dar pe noi “NU NE-A PREA CONVINS, NU CA AM AVEA VREO OBIECTIE TEHNICA, DOAR ASA IN GENERAL”. 

SI RAMANE DOAR CINE TREBUIE, EVIDENT LA VALOAREA MAXIMALA A BUGETULUI. 

Oricum nu putem decat sa admiram abordarea exhaustiva a celor trei (Ghita/Socol/Urdareanu), care participa cu aceeasi solutie sub diferite forme si parteneriate, in nu mai putin de trei Consortii, la aceasta asa-zisa licitatie, oglinda de fapt a tuturor susanelelor IT&C din Sectorul public, incepute din din era “cinstitului” Victor Ponta. 

Si nu in ultimul rand, este totusi de interes sa aflam care este pozitia oficiala a SRI fata de aceasta susanea de “doar 30 de milioane EUR” (pozitie care intarzie) si evident asteptam si o ancheta interna a institutiei care sa duca la identificarea prietenilor celor trei (Ghita/Socol/Urdareanu) din interior, prieteni care au fortat in mod categoric si pensionarea anticipata a generalului Dumitru Cocoru cu doar 3-4 saptamani inaintea publicarii acestei licitatii, ca sa nu mai aiba nici un fel de probleme.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…