Stan: Solicitarea dosarului Tel Drum de la DNA s-a întemeiat pe presupuse fapte săvârşite de 3 procurori şi 5 judecători

Stan: Solicitarea dosarului Tel Drum de la DNA s-a întemeiat pe presupuse fapte săvârşite de 3 procurori şi 5 judecători

Procurorul-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, a afirmat, joi seară, că solicitarea dosarului Tel Drum de la DNA s-a întemeiat pe presupuse fapte săvârşite de trei procurori şi cinci judecători.

"Solicitarea de la Direcţia Naţională Anticorupţie a unui dosar amplu mediatizat s-a întemeiat pe competenţa specială a secţiei, respectiv presupuse fapte săvârşite de mai mulţi magistraţi. Este vorba despre trei procurori şi cinci judecători", a declarat Stan.

La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie şi 31 ianuarie 2019, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie a formulat trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului Tel Drum de la DNA.

Potrivit DNA, "în primele două cereri nu s-a invocat niciun temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificări".

"În ultima solicitare a secţiei, datată 31 ianuarie 2019, s-a invocat împrejurarea că DNA nu ar mai avea competenţă de soluţionare a acestui dosar, deoarece unele dintre persoanele împotriva cărora se efectuează urmărirea penală au calitatea de magistraţi", preciza DNA, pe 19 februarie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria