Stănescu: Am preferat să fiu omul faptelor; am fost şi sunt orientat către obiective cu impact la nivelul populaţiei

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, a declarat marţi că a preferat să fie omul faptelor, "mai puţin al vorbelor", lucru despre care "vorbesc" cifrele din bilanţul ministerului pe care l-a condus în perioada octombrie 2017 - noiembrie 2018.

"Am fost şi sunt orientat către obiective cu impact la nivelul populaţiei, iar prioritatea mea a constituit-o zona de sănătate, educaţie, locuire, apă şi canalizare. Practic, aceste priorităţi au rezultat din nenumăratele discuţii cu primarii şi cu preşedinţii de consilii judeţene, pentru că trebuie să fim receptivi la nevoile cetăţenilor! Sunt realităţi despre care unii au considerat că se pot amâna, dar eu am preferat să fiu omul faptelor! Poate, mai puţin al vorbelor, dar, cu siguranţă, al faptelor, iar aceste cifre vorbesc de la sine!" a declarat Stănescu, citat într-un comunicat postat pe Facebook şi pe site-ul MDRAP.

În documentul intitulat "Octombrie 2017 - noiembrie 2018: activitatea MDRAP în cifre" sunt menţionate proiectele finanţate prin PNDL, proiectele de investiţii derulate de CNI, precum şi faptul că, în anul 2018, ANL are în curs de execuţie 2.584 de locuinţe, din care 304 au fost finalizate şi 240 urmează a fi terminate până la finalul anului.

Referitor la cadastru, în bilanţ se arată că alocarea a fost de 913 milioane de euro, iar în prezent sunt înregistrate peste 11,6 milioane de imobile din totalul de 40 milioane existente. Totodată, la finalul lui 2018 va fi înscris peste 70% din terenul agricol, iar la finalul anului 2019, va fi înregistrată întreaga suprafaţă, aproape 10 milioane de hectare de teren arabil.

"Cadastrul este un subiect la fel de important ca şi cel al locuinţelor! Discutăm, practic, de cadastrarea gratuită pentru o categorie de români care, din raţiuni economice şi financiare, nu îşi pot înregistra suprafaţa aflată în proprietate, iar impactul la nivel rural este imens!", a mai spus Stănescu, conform documentului citat.

Paul Stănescu menţionează, potrivit sursei citate, că în mandatul său la conducerea MDRAP a fost iniţiat procesul de elaborare/actualizare a standardelor de calitate şi de cost pentru serviciile publice descentralizate furnizate cetăţenilor.

"Mă bucur că, în perioada mandatului meu, am reuşit să iniţiem procesul de elaborare/actualizare a standardelor de calitate şi a standardelor de cost pentru serviciile publice descentralizate furnizate cetăţenilor (pentru sănătate, educaţie, servicii comunitare de utilitate publică, ordine, siguranţă publică şi evidenţa persoanelor, asistenţă socială, cultură, tineret şi sport şi administrarea domeniului public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale)", a punctat Stănescu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

4 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

5 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate