Starbucks părăsește Rusia după 15 ani și închide 130 de cafenele

Starbucks părăsește Rusia după 15 ani și închide 130 de cafenele

După 15 ani, Starbucks părăsește piața din Rusia, urmând să se alăture altor nume mari din catering și diverse sectoare comerciale. Celebrul brand nu va mai fi prezent în țară, unde în acest moment este prezent cu 130 de cafenele, toate cu formula de franciza.
Starbucks a spus că îi va plăti pe toți cei 2.000 de angajați ruși timp de șase luni și îi va ajuta în tranziția către noi locuri de muncă. Ieșirea celebrei cafenele de pe piața rusă vine după plecarea altor companii precum McDonald’s, Exxon Mobil și British American Tobacco, care s-au retras deja din țară.
Gigantul cafelei a anunțat luni că nu va mai avea o prezență a mărcii în Rusia și că cele 130 de locații autorizate se vor închide. În Statele Unite, atât consumatorii, cât și investitorii au făcut presiuni asupra companiei, pentru a-și întrerupe legăturile cu Rusia, după ce aceasta a invadat Ucraina. Totuși, dizolvarea acordurilor de licență a necesitat mai mult timp. Oricum, Starbucks suspendase toate activitățile comerciale încă din 8 martie, inclusiv expedierea de produse către Rusia.
https://www.rainews.it

Traducerea: Oana Avram/oavram

RAI NEWS (Italia), 23 mai 2022

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

3 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

4 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

5 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.