Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, începând cu data de 10 octombrie

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, începând cu data de 10 octombrie

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, începând cu data de 10 octombrie, s-a decis azi în ședința de guvern. Totodată, Executivul interimar a alocat peste un miliard de lei din fondul de rezervă pentru proiectele locale și a decis majorarea burselor școlare.

Detalii la finalul ședinței de guvern, aflăm în direct de la redactorul nostru Petruța Obreja. Bună seara, te ascultăm!

Reporter: Bună seara! Într-adevăr, bursele de performanță ale elevilor vor crește de cinci ori de la 100 la 500 de lei, spunea ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu, iar bursele de merit se vor dubla, ajungând la 200 de lei. Şi bursele de studiu se vor majora cu 50%, iar cele sociale au fost și ele dublate. Ministrul educației a explicat că prin acest demers se încearcă atât încurajarea performanței, cât și reducerea abandonului școlar.

De asemenea Cabinetul interimar a adoptat costul standard pentru copiii din creșe, la 15.000 de lei per copil, la care se va adăuga costul cheltuielilor materiale și al pregătirii profesionale în valoare de 585 de lei.

Tot în ședința de astăzi a fost prelungită starea de alertă cu încă 30 de zile, din data de 10 octombrie. Secretarul de stat, Raed Arafat, spunea că hotărârea de astăzi nu prevede noutăți, ci doar prelungește măsurile deja cunoscute, măsuri existente în Legea 55 pe 2020./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 octombrie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...