Starea de sănătate a disidentului chinez Liu Xiaobo, bolnav de cancer, se degradează

Starea de sănătate a disidentului chinez Liu Xiaobo, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, bolnav de cancer, se degradează, funcția sa hepatică "deteriorându-se" semnificativ, a anunțat joi spitalul unde este el îngrijit, informează AFP.

Spitalul universitar medical numărul 1 din Shenyang (nord-estul Chinei) a anunțat, de asemenea, pe site-ul său că Liu, 61 de ani, ar putea avea și un cheag de sânge într-un mușchi la o gambă.

O echipă de medici condusă de un reputat specialist în cancer de ficat "a informat familia despre starea lui de sănătate, iar familia a manifestat înțelegere", a precizat spitalul.

Liu Xiaobo a fost condamnat în 2009 la 11 ani de închisoare pentru "subversiune", după ce a cerut reforme democratice în China. El a obținut Premiul Nobel pentru Pace în 2010.

Disidentul a fost eliberat recent din închisoare și spitalizat după ce a fost diagnosticat cu un cancer la ficat în fază terminală.

Mai multe organizații non-guvernamentale și apropiați ai lui Liu le-au reproșat vehement autorităților că au așteptat ca starea lui de sănătate să se degradeze grav înainte de a-l elibera.

China este sub presiunea mai multor țări occidentale pentru a autoriza ca disidentul să fie îngrijit în străinătate. Spitalul unde este îngrijit Liu Xiaobo a invitat reputați medici oncologi din străinătate, în special din SUA și Germania, să vină la căpătâiul lui, au anunțat miercuri autoritățile locale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

4 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

5 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri