Statele Unite au anunţat consultări cu aliaţii în problema limitării preţului petrolului din Rusia

Statele Unite au anunţat consultări cu aliaţii în problema limitării preţului petrolului din Rusia

Statele Unite se consultă cu Canada şi alţi aliaţi din întreaga lume cu privire la limitarea profiturilor din energie ale Rusiei prin plafonarea preţului petrolului rusesc, a anunţat luni, la Toronto, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen (răspunzând la întrebările jurnaliştilor), citată de Reuters.

„Discutăm limite de preţ sau scăderi de preţ care vor amplifica şi consolida restricţiile energetice recente şi propuse [pentru Rusia] de către Europa, SUA, Marea Britanie şi din alte părţi, ceea ce va duce la micşorarea preţurilor la petrolul rusesc şi la reducerea veniturilor [preşedintelui Vladimir] „Putin, permiţând totodată creşterea ofertei de petrol pe piaţa mondială”, a spus Yellen. Ea a adăugat că astfel de acţiuni nu ar trebui să provoace efecte secundare negative pentru ţările cu venituri mici. „Credem că limitarea preţurilor este, de asemenea, o modalitate importantă de a preveni răspândirea crizei în ţările cu venituri mici şi în curs de dezvoltare care se confruntă cu costuri mari pentru alimente şi energie”, a spus Yellen. Excepţia de preţ este utilizată pentru ajustările de preţ în cadrul contractelor existente.

Anterior, viceprim-ministrul Federaţiei Ruse, Alexander Novak , a declarat că Rusia intenţionează să restabilească cât mai mult posibil producţia de petrol până la sfârşitul lunii iunie, după căderea acesteia în martie şi aprilie, pe fondul sancţiunilor. El a recunoscut că până la sfârşitul anului 2022, producţia ar putea scădea la 480-500 de milioane de tone de la 524 de milioane de tone în 2021. Ministrul rus de Finanţe Anton Siluanov a spus că Rusia ar putea pierde până la 17% din producţia de petrol în 2022 din cauza sancţiunilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...